Стало відомо, що на ЧС з легкої атлетики, який відбувся в Досі (Катар), розгорається гучний скандал щодо показу ТБ-картинки. Про це повідомляє sport.ua.

Так, вся справа в тому, що організатори цього турніру поставили маленькі ТБ-камери, які вбудовані у блоки на старті, що не сподобалося учасницям змагання.

Спортсменки негативно відреагували на такі камери, які показують їх крупним планом перед самим стартом і з різних кутів, а якщо точніше, то саме ззаду і знизу.

За задумом самих організаторів, ці нові камери повинні були зафіксувати напружений момент перед стартом, для того, щоб шанувальники легкої атлетики по всьому світу були ближче до дії, ніж коли-небудь раніше". Про це сказали в резолюції керівного органу легкої атлетики ІААФ.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Проте дівчата заявляють, що подібна камера примушує їх відчувати так званий етичний дискомфорт.

"Була жінка залучена в розробку цієї камери? Я так не думаю. Камери змушують мене відчувати себе ніяково, оскільки доводиться перелазити через неї в моменти перед гонкою. Мені дуже незручно перебувати перед цією камерою в убогою біговій одязі біля стартового блоку", - сказала німецька спортсменка Джин Люкенкемпер.

зрештою, із-за скарг учасниць, німецькі атлетичні боси почали вимагати, щоб відзняте відео починало відображатися лише після того, як спортсменки вже розмістяться на стартових блоках.

Нагадаємо, що блондинка з "Слуги народу" є чемпіоном з легкої атлетики.

Як повідомляв портал Знай.ua, 18-річна Ярослава Магучих завоювала срібло у стрибках у висоту на дебютному для себе чемпіонаті світу в Досі.

Також портал Знай.ua писав, що американська легкоатлетка Еллісон Фелікс, 6-кратна олімпійська чемпіонка, встановила неймовірний рекорд на Чемпіонаті світу в Досі.