Екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко розповів про смерть свого вчителя та наставника Леоніда Волкова.

За словами Володимира, це величезна втрата для нього.

Володимир Кличко і Леонід Волков
Володимир Кличко і Леонід Волков

"Він був поруч зі мною чотири з половиною роки, поки я успішно не захистив докторську дисертацію. Цього тижня, на жаль, професор Волков помер. Він був тим, хто запалив вогонь, який був мені потрібен. Він цінував, що я завжди намагався застосувати свій практичний досвід у спорті, використовуючи наукову складову. Хоча, можливо, я іноді турбував його безліччю питань, він завжди терпляче ставився до мене. Дякую за все, мій друг. Я збережу вогонь всередині себе!" - написав Володимир Кличко у Facebook.

Нагадаємо, 3 серпня 2017 року Володимир Кличко оголосив про завершення спортівної кар'єри.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Володимир Кличко, Getty Images
Володимир Кличко, Getty Images

За словами Кличка, він вважає, що прийняв правильне рішення, завершивши спортивну кар'єру.

"Я все ще дуже мотивований як 19-річний хлопець, який хоче відкрити для себе світ. З іншого боку, мені стало все більш зрозумілим: я більше не хотів приносити свою мотивацію й енергію в ринг. Я хотів направити ці складові для досягнення успіху у своїй другій кар'єрі. Нарешті, оголосивши про свій відхід з професійного спорту, відчув фізичне і моральне полегшення. І це також дозволило мені зрозуміти, що я прийняв правильне рішення.

Зрештою, мені всього лише 42, і сподіваюся, що друга половина життя в мене попереду. Важко описати свій стан, коли ти відчуваєш і знаєш, що у тебе багато справ. Я дивлюся в майбутнє і бачу себе в бізнесі. Сподіваюся, таким же пристрасним і одержимим, як у спорті", - розповів Кличко.

Кличко професійно виступав у боксі з 1996 року у важкій ваговій категорії. Він був чемпіоном світу за версіями WBO, IBO, IBF і WBA. У 1996 році Кличко взяв золото на Олімпійських іграх в Атланті. За 21 рік кар'єри Кличко провів 69 боїв, здобувши 64 перемоги (з них 53 нокаутом).

Як повідомляв Знай.ua, в Україні може зникнути професійний бокс.