Збірна України з кікбоксингу WAKO завоювала дев'ять медалей на Чемпіонаті світу, який пройшов в Сараєво (Боснія і Герцеговина) 22-26 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба WAKO.

Золоті медалі ЧС завоювали Олександр Українець (К-1, до 67 кг), Віталій Дубина (К-1, до 71 кг) та Роман Головатюк (К-1, від 91 кг).

Срібні нагороди завоювали Уляна Міщенко (лоу-кік, до 65 кг), Сергій Герасименко (К-1, до 57 кг) і Роман Щербатюк (К-1, до 91 кг).

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Бронзовими призерами стали Святослав Гасюк (лоу-кік, до 71 кг), Володимир Сметанін (лоу-кік, до 75 кг) і Павло Замятін (лайт-контакт, до 74 кг).

Таким чином, у загальному медальному заліку збірна України посіла четверте місце серед 58 країн-учасниць.

"Чудова робота наших тренерів призвела до прориву у розділі К1 - три золотих нагороди Чемпіонату світу. Вперше у нас такий результат.

Без зборів, без правильної медичної допомоги, без потужного тренувального процесу і підтримки державних органів та організацій такого результату ми б не досягнули", - коментує президент НФКУ Ольга Павленко.

Як писав Знай.ua, чемпіон світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василь Ломаченко очолив рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (P4P) за версією журналу The Ring.

У топ-10 також увійшов Олександр Усик, який успішно дебютував в суперважкій вазі.
Рейтинг боксерів P4P за версією The Ring:
  1. Василь Ломаченко (Україна)
  2. Теренс Кроуфорд (США)
  3. Сауль Альварес (Мексика)
  4. Наоя Іноуе (Японія)
  5. Олександр Усик (Україна)
  6. Еррол Спенс (США)
  7. Геннадій Головкін (Казахстан)
  8. Хуан Естрада (Мексика)
  9. Артур Бетербієв (Росія)
  10. Менні Пакьяо (Філіппіни)

Як раніше писав Знай.ua, Ломаченко повідомив, коли проведе наступний бій.

За словами Василя Ломаченка, він чекає на переможця бою Річард Коммі - Теофимо Лопес, який пройде 14 грудня.

Нагадаємо, 31 серпня в Лондоні Василь Ломаченко одноголосним рішенням суддів переміг британця Люка Кемпбелла (20-3, 16 КО).

Василь Ломаченко переміг Люка Кемпбелла, Getty Images
Василь Ломаченко переміг Люка Кемпбелла, Getty Images

Як повідомляв портал Знай.ua, американка Кларесса Шилдс має намір побити рекорд Ломаченка.