Чемпіонат Європи з футболу 2020 можуть перенести або навіть скасувати через спалах коронавіруса.

Про це повідомив віце-президент УЄФА Мішель Ува. За його словами, європейські турніри, національні чемпіонати, матчі єврокубків, а також чемпіонат Європи, можуть бути перервані, перенесені або скасовані, якщо ситуація з поширенням коронавіруса буде погіршуватися.

"Ми стежимо за розвитком справ і чекаємо. Футбол повинен підлаштовуватися під ситуацію в країні. Ми намагаємося не припиняти турніри. Проведення змагань буде зупинено лише в тому випадку, якщо ситуація погіршиться", - цитує слова Уви Rai Radio 1 Sport.

Євро-2020 повинен пройти в 12 країнах. Перший матч запланований на 12 червня в Римі, Італія.

Як писав Знай.uа, через коронавірус скасовано марафон в Токіо, один з шести головних марафонів світу з серії World Marathon Majors.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com
Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com

Як повідомляється на офіційному сайті, організатори прийняли таке рішення у зв'язку з поширенням коронавірусу на території Японії.

"По всій Японії підтверджені випадки заражень новим коронавірусом COVID-19. Напередодні Токійського марафону 2020 року ми готуємо заходів проти інфекції, оскільки в самому Токіо підтверджені багаторазові випадки заражень, прийшли до висновку, що провести марафон за участю великої кількості бігунів-аматорів буде важко. Тому в Токійському марафоні 2020 року візьмуть участь лише еліта, тобто професіонали, у тому числі на інвалідних візках", - йдеться у заяві.

Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com
Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com

На марафон були зареєстровані близько 38 тис. бігунів з усього світу. Тепер у заході візьмуть участь лише 176 професійних спортсменів (еліта), а також 30 бігунів-візочників.

Повідомляється, що гроші за стартовий внесок (близько $180) не повертаються.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.ua, чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні, який мав пройти 13-15 березня в Нанкіні (Китай), перенесено на 2021 рік.

ЧС відклали на рік, Getty Images
ЧС відклали на рік, Getty Images

Таке рішення було прийнято у зв'язку з епідемією коронавіруса в Китаї. За останніми даними вірусом заражені вже близько 6000 осіб, з них 132 померли.

Організатори ЧС також відмовилися переносити турнір в іншу країну.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у Китаї скасували етап Формули-1 через коронавірус.