Українці вимагають, щоб капітан збірної Іспанії Серхіо Рамос змінив татуювання, яке неправильно передає назву столиці нашої держави.

Читайте Знай в Google News!

Ведучий програми "Телебачення Торонто" Майкл Щур розмістив в мережі петицію з вимогою до захисника "Реала" і збірної Іспанії Серхіо Рамоса змінити татуювання з назвою української столиці.

Про це він розповів в ефірі своєї програми на YouTube 1 листопада.

"Українські футбольні фанати запускають всесвітню кампанію по відновленню історичної справедливості на нозі великого футболіста Серхіо Рамоса", - говорить петиція на сайті change.org. Під нею поставили підписи вже понад 2 тисячі осіб.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Востаннє Рамос отримував кубок Ліги чемпіонів з "Реалом" у Києві в 2018 році. Саме після цього фіналу ЛЧ у столиці України цей чудовий гравець зробив знамените татуювання на нозі. Рамос написав на тильній стороні гомілки: "Kiev 2018".

Назва столиці України пишеться англійською мовою Kyiv. Бо саме так - Київ - місто називають українською мовою, яка є державною в Україні. А "Kiev" - це російське написання назви столиці України. "Киев" - це назва, нав'язана українцям Радянським Союзом, який протягом десятиліть знищував українську мову в усіх сферах суспільного життя.

З розпадом тоталітарного Радянського Союзу українці здобули незалежну державу та власну столицю з власною назвою - Київ. Це є фундаментальним та важливим для українців, саме тому Міністерство закордонних справ України ініціювало міжнародний флешмоб, в якому закликає іноземні компанії виправити написання назви Києва та інших українських міст. Кампанія стартувала під хештегом #KyivNotKiev.

"Ми закликаємо великого футболіста Серхіо Рамоса наслідувати передовий досвід світових ЗМІ, авіакомпаній, міжнародних організацій та соціальних мереж і змінити напис "Kiev" у татуюванні на нозі на "Kyiv", - йдеться в петиції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Серхіо Рамос визначився зі своїм майбутнім

Як повідомляв портал Знай.ua, неймовірний Рамос забив 50-й гол головою за Реал

Також Знай.ua писав, капітан "Реала" не церемонився із легендами футболу після провального результату