Американська альпіністка Емілі Харрінгтон стала першою жінкою в світі, якій вдалося пройти маршрут Золоті ворота менш, ніж за добу.

Читайте Знай в Google News!

Емілі Харрінгтон пройшла маршрут Золоті ворота на 914-метровій гранітній горі Ель-Капітан в Національному парку Йосеміті в штаті Каліфорнія за один день.

Вільне сходження тривало 21 годину 13 хвилин. До неї гору підкорили в такому досягненні тільки три альпіністи і всі вони були чоловіками.

Емілі зісковзнула на одному з найскладніших ділянок і вдарилася головою об скелю. Однак після перев'язки і невеликого відпочинку продовжила свій шлях.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Ніколи не вірила, що зможу забратися на Ель-Кап за день. Мені ніколи не здавалося це реалістичною метою. У мене не було навичок, сил і сміливості, щоб так швидко лізти по такому величезному каменю. Саме тому я і вибрала це. Неможливі мрії змушують нас рости і ставати ще краще", - пише американка.

Вільне сходження-це форма скелелазіння, при якій скелелаз може використовувати альпіністське спорядження — мотузки та інші засоби захисту — тільки для захисту від травм під час падінь, а не для того, щоб допомагати собі забиратися наверх.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, альпіністка з Франківська підняла символ міста на десятки вершин.

Як повідомляв Знай. ua, українцям показали іскристу снігом осінню Говерлу, дух захоплює.

Також Знай. ua писав, що альпініст з Тернопільщини 40 років підкорює гори.