Українець Олексій Новіков був визнаний найсильнішою людиною світу: він переміг у змаганнях The World’s Strongest Man, які проходили у США.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: публікація на офіційній сторінці The World’s Strongest Man у соціальній мережі "Фейсбук".

Вперше з часів виступів Василя Вірастюка українець зміг завоювати цей титул (Вірастюк виборов його ще у 2004 році), а також став наймолодшим серед переможців.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олексій Новіков, фото Facebook
Олексій Новіков, фото Facebook

Виснажливі змагання тривали цілих п'ять днів, і відзначились вони купою додаткових складнощів: штормом в американській Флориді та пандемією COVID-19, яка особливо сильно вразила Сполучені штати.

Силач Олексій Новіков, фото Facebook
Силач Олексій Новіков, фото Facebook

Це далеко не перше досягнення 24-річного спортсмена. У 2017 році він став переможцем турніру “Giant Live”, що давало право участі у змаганні “Найсильніша людина світу” у квітні-травні наступного року.

На початку березня 2018 року Новіков також став переможцем турніру “Arnold Amateur World Championship”, що проходив у Коламбусі (штат Огайо, США). Це змагання є відбором до “Arnold Strongman Classic”.

Привітали атлета не тільки колеги-силачі, а й навіть голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

На сайті "Ютуб" також можна подивитися на нагородження Новікова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 62-річна бодібілдерка дає фору молодим: вже п'ять разів

Як повідомляв "Знай.ua", найстаріша альпіністка України свої дні народження відзначає в горах.