Поєдинок, який отримав величезний інтерес з боку шанувальників спорту, завершився внічию. Так, колишні абсолютні чемпіони світу Майк Тайсон і Рой Джонсон билися в Лос-Анджелесі на арені "Стейплс-центр".

Читайте Знай в Google News!

За цей бій Майк отримає 10 мільйонів зелених, а Рой - 3 млн. Також обидва спортсмени отримають відсотки від продажу платних трансляцій.

Майк Тайсон і Рой Джонс, фото: clutchpoints.com
Майк Тайсон і Рой Джонс, фото: clutchpoints.com

Легенди світового боксу повернулися на ринг у віці після 50 років. Тайсону 54 роки, Джонсу - 51 рік, перший завершив кар'єру в 2005 році після серії з двох поразок, другий провів останній поєдинок в 2018 році і виграв 12 з 13 попередніх боїв.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Боксери могли зустрітися і під час активної кар'єри — в 2003 році, коли Джонс став чемпіоном світу в суперважкій вазі, перемігши Джона Руїса.

Але, за версією боксера Андре Уорда, спочатку Джонс запросив гонорар на 10 млн доларів більше замість запропонованих 40 млн доларів, а потім у Тайсона почалися різні життєві неприємності — судові чвари з дружиною, фінансовий конфлікт з промоутером Доном Кінгом, побиття двох чоловіків у готелі, банкрутство — і про поєдинок так і не вдалося домовитися.

Нинішній поєдинок носив характер виставкового і за регламентом складався з восьми раундів по дві хвилини, а боксери вийшли на ринг не в звичних для сучасного боксу 10-унцевих рукавичках, а 12-унцевих, а також без захисних шоломів.

Майк Тайсон, фото з Instagram
Майк Тайсон, фото з Instagram

Офіційного суддівства поєдинку не велося, але керівництво Всесвітньої боксерської ради (WBC), яке виготовило для переможця спеціальний пояс WBC Frontline Battle Belt, організувало неофіційне суддівство — підрахунок очок вели колишні чемпіони світу за версією цієї організації Крісті Мартін, Вінні Пациенца і Чед Доусон, які і винесли вердикт.

До поєдинку багато фахівців і вболівальників задавалися питанням — чи будуть боксери вести бій по-серйозному, незважаючи на виставковий характер поєдинку. Самі суперники запевняли всіх саме в цьому. Під час поєдинку Джонс не вкладався в удари в повну силу, наносив легкі комбінації і більше думав про оборону. Тайсон намагався нанести силові удари, але також не цілився саме на нокаут.

Рой Джонс, Getty Images
Рой Джонс, Getty Images

На думку вболівальників, цей поєдинок можна назвати найкращим серед виставкових боїв у боксі.

Результат цього поєдинку не буде внесено до офіційної статистики боксерів. Тайсон провів 56 поєдинків, здобув 50 перемог (44 нокаутом), зазнав шість поразок. Ставав абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі, власником поясів WBC, Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і Міжнародної боксерської федерації (IBF).

Джонс був абсолютним чемпіоном світу в напівважкій вазі, а також чемпіоном світу в чотирьох вагових категоріях. Всього на його рахунку 66 перемог (47 нокаутом) і дев'ять поразок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше