Український боксер-чемпіон Олександр Усик розкритикував українців, які вболівали у двобої між Василем Ломаченком і Теофімо Лопесом за іноземця, а не свого співвітчизника.

Читайте Знай в Google News!

Таких українців Усик вважає лицемірами. Нагадаємо, через суперечливі політичні погляди і активну підтримку російського православ'я Ломою багато хто зі співвітчизників вирішив не підтримувати його цього разу.

"Така ж ситуація була. Нехай людина живе в Києві: "Я за Лопеса". Це лицемірство", - заявив Олександр в інтерв'ю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак інший боксер Іван Редкач розкритикував слова Олександра Усика про те, що він вважає лицемірами людей, які вболівають не за українців.

Відповідним дописом Редкач поділився на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм".

бій Ломаченко - Лопес, фото Getty Images
бій Ломаченко - Лопес, фото Getty Images

Однак Редкач не розуміє, у чому полягає лицемірство у такій ситуації.

"Слово "лицемір / лицемірство" звучить досить голосно. Але що таке лицемірство? Це Поведінка, що прикриває нещирість, зловмисність удаваною щирістю, чеснотою. Так яким це чином може ставитися до людини, яка живе в Києві і підтримує закордонного спортсмена ...? Так ніяким!) Це як "я повинен і я вибираю". "Я повинен" це поведінка в основі якої лежать уявлення людини про борг. Є загальноприйняті соц уявлення про борг, а є особисті. "Я обираю". У цьому випадку те ж саме по суті, але звучить м'якше і підкреслює свободу людини на свій вибір. І в цьому немає ніякого лицемірства.

Я не маю підтримувати і вболівати наприклад за Ломаченко)) я вибираю Лопеса. І справа не в тому хто де живе і хто де народився і хто у кого тренується. Вся справа в тому, хто мені подобається як спортсмен і людина, чиї якості мені ближче. Я не буду платити за шоу, яке мені не подобається і вже тим більше на нього не піду. Я вибираю те, що мені подобається і хто мені подобається. Так і людина, живуть в Україні або будь-якій країні має право вибрати того хто їм подобається поза рамках їхньої країни і тим самим не бути лицемірними до самих себе!

Я підтримував і підтримую Лопеса. Я зробив ставку виходячи з мого вибору і тут немає ніякого лицемірства", — заявив Редкач, який вже давно піддає Ломаченка і Усика жорсткій критиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці пролили бальзам на душу Усика після потужної перемоги над Чісорою.

Також портал "Знай.ua" писав, що політики масово проігнорували перемогу Усика над Чісорою.