Неперевершена рублена ковбаса своїми руками виходить дуже ніжною і соковитою. За цим рецептом вона зовсім не буде сухою, а матиме пряні нотки та домашній аромат.

Інгредієнти:

  • курячі стегна без кісточок - 2 кг;
  • яловичина - 1,5 кг;
  • бульйон - 350 мл;
  • сіль - 75 г;
  • мед - 1 ст. л;
  • паприка - 2 ст.л;
  • перець великого помелу чорний, часник сухий, кріп сухий, базилік сухий по 1 ст.л;
  • перець горошком, оболонка для ковбасних виробів (можна близько 60 мм завтовшки).

Рублена ковбаса, кадр з відео
Рублена ковбаса, кадр з відео

Приготування ковбаси:

Кістки очищаємо від м’яса і варимо їх в бульйоні з перцем горошком, сіллю, лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, проціджуємо, чекаємо поки остигне і ставимо в холодильник для повного охолодження.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер беремо по частині курячого м’яса і яловичини, пропускаємо через м’ясорубку. Решту м’яса - куряче і яловичину - дрібно ріжемо гострим ножем. Змішуємо фарш і рубане м’ясо, солимо, перчимо, додаємо всі спеції і мед. Дуже добре вимішуємо масу, відбиваємо. В процесі вимішування вливаємо холодний бульйон.

Після цього наповнюємо оболонки для ковбаси масою і підвішуємо їх на 2 години вертикально. Доводимо до кипіння воду, кладемо ковбасу і варимо її при температурі близько 80-85 градусів приблизно протягом 1,5 - 2 годин.

Готову ковбасу охолоджуємо під проточною холодною водою, потім підвішуємо у прохолодному приміщенні і залишаємо на 12 годин. Після цього загортаємо ковбасу в пергамент і відправляємо в холодильник на 1-2 години. Зберігаємо ковбасу в холодильнику.

Рублена ковбаса, кадр з відео
Рублена ковбаса, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір

Також "Знай.ua" писав, Клопотенко спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами та солодким сиропом. Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом кількох видів пампухів