Карпатські віщуни прогнозують, що небезпечний коронавірус продовжить вбивати, але є надія, що вже цієї весни пандемія піде на спад. Українські журналісти приїхали в гості до тих, хто називає себе мольфарами. Ці провісники майбутнього розповіли, що чекає на Україну найближчим часом.

Про це стало відомо завдяки інформації журналістів ТСН, в сюжеті "Пророцтва мольфарів".

Карпати, скріншот: YouTube
Карпати, скріншот: YouTube

Вони живуть високо в Карпатських горах. Їх називають заклинателями стихій, провідниками потойбічного і знавцями майбутнього. Їх адрес і номерів телефонів в інтернеті немає. Вони зазвичай живуть на околицях селищ і на самих вершинах гір. І перша, на кого вказують місцеві - віщунка Калина.

Покажчиком до її будинку у Верховині служать два дерев'яних ідола і невеликий гірський струмок. До журналістів Калина звикла і зустрічає привітно. Розкладає карти і відразу вражає. Все, каже, через пандемію. І додає - її закінчення найближчим часом чекати не слід. Не варто чекати швидкого миру і на Сході - застерігає відунка. Обнадіює: ворог таки помре, але не говорить, коли саме.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Мольфар, скріншот: YouTube
Мольфар, скріншот: YouTube

У Верховині на іншій стороні села живе ще один провидець. Відшукати його будинок допомагають місцеві таксисти за 70 гривень. Провіснику Івану - 72 роки, і на відміну від калини, він жодного разу не спілкувався з журналістами. Тому трохи здивований і розгублений. Додому не запрошує, на вулицю виносить табурет, і на ньому розкладає карти.

"Коли пройде вірус? Вірус, я думаю, навесні повинен відступити. Рік він ходить, рік він служить".

Скільки віщунів в Карпатах - точно сказати ніхто не може. Є дані, що в цілому в Україні було 13 мольфарів. І такі, як Калина та Іван, до них не відносяться.

Музей гуцульської магії. Кіт Млинчик тут живе вже кілька років, прибився ще кошеням - ловить щурів і відганяє нечисть. За словами доглядачки музею Анни, в магії чорні коти є провідниками інформації між нашим і потойбічним світом. Такий же був у відомого карпатського мольфара Михайла Нечая.

Карпати, скріншот: YouTube
Карпати, скріншот: YouTube

Тут в музеї зберігаються його речі. Михайла Нечая називають останнім карпатським мольфаром. Він передбачав війну з Росією задовго до її початку. Міг розганяти хмари, викликати дощ і навіть передбачив свою смерть. 15 липня 2011 року психічно хвора людина зі Львова заколов Нечая ножем. На його могилі нам зустрівся Стефан Овен, який називає себе майстром.

Киянин Стефан Овен грає на дримбі. Каже: колись вона належала самому Нечаю, і розповідає свою історію. Кілька років тому відомий Знахар приснився учениці Стефана і через неї покликав його в Карпати. Саме тут він зрозумів своє призначення - допомагати людям і зцілювати звуками дримби, як це робив Знахар Нечай.

Будинок він купив рік тому і вже планує сюди забрати сім'ю з Києва. Карпатським шаманом він себе не вважає. Каже, бачити майбутнє почав ще підлітком - у 14 років. Але, зізнається, цим даром майже не користується, щоб не програмувати людину на погане.

"Коли закінчиться коронавірус? Березень, 20-ті числа. Тобто ми дивимося на кінець березня-початок квітня. Коли закінчиться війна? Дата не готова ще. Я думаю, ще 5 років, не менше, ми будемо з цим жити. Можуть бути спроби вторгнення з території Криму, це я не виключаю. Чи буде другий термін у Зеленського? Ні, я думаю, що другого терміну не буде", - поділився Стефан Овен.

Раніше повідомляли, прогнози Ванги і Нострдамуса на 2021 рік: ліки від раку, удар метеорита і "кінець" Трампа.

Як повідомляв Знай.uа, Ванга давала пророцтво про лікування важкої хвороби: помічниця передала слова віщунки.

Знай.uа писав, Карпатська мольфарка приголомшила українців пророцтвом на 2021 рік.