За тему таємничої "Планети Х" взялися вчені Мічиганського університету (США). Під час експериментів вчені виявили, що раніше астрономи допустилися помилки у спостереженнях, коли шукали докази існування Нібіру.

Тепер, завдяки свіжим даним, вчені змогли відповісти на ключове питання уфологів: "Чи дійсно існує Нібіру?".

Про це стало відомо завдяки новій інформації в популярному архіві наукових матеріалів "arXiv.org", який належить Корнелльському університету (США).

Вчені зазначають, що не так багато фахівців всерйоз бралися за вивчення загадкової "Планети Х". Однак нещодавно експерти зуміли представити гіпотезу, що Нібіру може існувати.

Планета Нібіру - арт, фото: LiveAbout
Планета Нібіру - арт, фото: LiveAbout

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дану гіпотезу, як відомо, засновано на орбітах екстремальних транснептунових об'єктів (ЕТНО). Ці космічні тіла характеризуються протяжними еліптичними орбітами, які не наближаються до Сонця більш ніж на 30 астрономічних одиниць.

Фахівці в області астрономії Костянтин Батигін, а також Майкл Браун з Каліфорнійського технологічного інституту виявили ще один факт. Як виявилося, перигелії (найближчі до Сонця точки орбіти) ЕТНО змістилися до одного і того ж кута. Саме це дозволило фахівцям припустити, що в нашій Сонячній системі може бути ще одна планета.

Однак нещодавно вчені провели ще один експеримент. Вони взяли до відома той факт, що ЕТНО можуть рухатися по високоеліптичних орбітах. Відповідно, представляється можливим їх виявити тільки за відповідних умов і на обмеженій відстані.

Орбіта Нібіру, скріншот: vladtime
Орбіта Нібіру, скріншот: vladtime

Таким чином, вчені засумнівалися в тому, що моделювання на 6 об'єктах було повноцінно вірним. Нове дослідження показало, що орбіти ЕТНО відповідають рівномірному розподілу небесних тіл.

Нібіру - арт, скріншот: YouTube
Нібіру - арт, скріншот: YouTube

Саме виходячи з вищезгаданого нового експерименту астрономи прийшли до висновку, що головна гіпотеза, яка доводить існування Нібіру не працює. За їх інформацією, існування "Планети Х" неможливо довести виходячи з даних по транснептуновим об'єктам.

Раніше повідомляли, Папа Римський попередив людство про загрозу Нібіру: що чекає на землян в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа, Нібіру спливла в "Слово о полку Ігоревім", кривава зоря порус: слов'яни попереджали ще тисячу років тому.

Знай.uа писав, жителі Нібіру під прицілом: Ілон Маск запустив важку ракету SpaceX з 60 супутниками Starlink.