Незабаром в Україні має стартувати весняний призов на строкову службу в лавах Збройних сил України. Військкомати вже у всю працюють над своїми "вологими" планами по знаходженню юнаків від 18 до 27 років.

Призов до армії, кадр з відео
Призов до армії, кадр з відео

Багатьох українців не влаштовують такі примусові заходи, а також є думка, що ті громадяни, які здобули вищу освіту повинні служити менше. Принаймні, поки обов'язковий заклик не буде скасовано повністю.

Про це стало відомо завдяки новій петиції на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

"Скоротити термін служби солдата призваного на строкову службу до лав української армії. Які здобули вищу освіту (бакалавр). Дипломи отримані в університетах та інститутах, диплом бакалавра це теж вища освіта!", - пропонує у своєму зверненні Наталія Курилова.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Петиція Наталії Курилової, скріншот: president.gov.ua
Петиція Наталії Курилової, скріншот: president.gov.ua

Також на порталі президента з'явилася ще одна петиція, автором якої став громадянин Максим Супранович. На його думку, у "контрактиників" в ЗСУ має бути більше прав.

"Дострокове розірвання контрактної служби. Прошу Президента України, розглянути питання про достроковий розрив військовими ЗСУ, ДПСУ, Національної гвардії України контрактів про проходження військової служби. В даний час контракт можна достроково розірвати в трьох випадках: 1) за сімейними обставинами; 2) за рішенням ВВК про непридатність військовослужбовця за станом здоров'я; 3) у зв'язку зі службовою невідповідністю. Пропоную внести зміни до "Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України" таким чином, щоб військовослужбовець незалежно від того, на який проміжок часу підписав контракт має право звільнитися за власним бажанням, якщо він відслужив одну четверту від терміну на який підписанио контракт. Дякую.", - пише Максим Супранович.

Петиція Максима Супрановича, скріншот: president.gov.ua
Петиція Максима Супрановича, скріншот: president.gov.ua

Важливо зазначити, що у даних петицій поки тільки кілька підписів, однак для офіційної відповіді від глави держави вони повинні зібрати мінімум 25 тисяч.

Раніше повідомляли, дніпровські військові взялися за гітари і звернулися до братів по зброї: "Разом захищаємо країну".

Як повідомляв Знай.uа, українські захисники виконали відому щедрівку до Різдва: "Не відчуваємо війни".

Знай.uа писав, амазонка із Закарпаття кинула двох дітей заради "броника" і автомата: "Хто, якщо не ми?".