Наближається період весняно-польових робіт і городникам доведеться зокрема боротися з кротами. Пропонуємо розглянути найкращі способи виведення кротів зі своєї ділянки.

Методи боротьби з кротами:

1. Розкопати горбок землі, наритої кротом, і знайти вхідний отвір. У цей отвір якомога глибше закласти зіпсовану риб’ячу голову, можна оселедцеву. Пише "Публікація". Сам отвір щільно закрити бруківкою чи каменем.

Кроти на ділянці, кадр з відео
Кроти на ділянці, кадр з відео

2. Потрібно розкопати кротовину і викопати в цьому місці невелику ямку. На дно ямки поставити кришку від 5-ти літрової пластикової пляшки, наповнену аміаком. На кришку поставити петарду і згодом підпалити. Зверху ямку треба щільно накрити відром, щоб гази від вибуху петарди і запалення аміаку, не виходили на поверхню. Потім ямку закопуємо шаром землі.

3. Наступний спосіб кротам не зашкодить, але на ділянці вони не залишаться. Треба купити 4 найдешевших будильники на батарейках. Завести їх на різний час з інтервалом в 6 годин. Будильники поставити в скляні банки, які герметично закриваються.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Далі банки закопати на ділянці по периметру. Через місяць-другий відкопати, щоб перевірити батарейки. Протягом всього сезону кротів на ділянці не буде. На зиму будильники забирають.

Кроти на ділянці, кадр з відео
Кроти на ділянці, кадр з відео

Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві зацвіли перші проліски: привіт, весно! Весна вже на порозі

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними