Журналістка Катерина Котенкова в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, яких пенсійних підвищень варто очікувати найближчим часом і порівняла середню пенсію українців зі спецпенсіями чиновників.

«Через кілька місяців перерахують пенсії. Вже з 1 липня. І так, пенсії перерахують тим, хто не отримав надбавку в рамках індексації за минулі два роки. Такі пенсіонери можуть розраховувати на підвищення в розмірі 100 грн», - розповіла Котенкова

Вона нагадала, що пенсії підвищували взимку, далі буде підвищення в липні і ще раз в грудні. За її словами, поки точно невідомо, наскільки збільшать пенсію взимку, але в уряді не раз говорили про те, що намагаються збільшувати виплати всім однаково.

«Крім того багато питань є з пенсіями людей, які мають першу групу інвалідності. Тому що, як правило, їм не вистачає стажу для отримання виплат. Але це відбувається не з їхньої вини, а тому що вони просто фізично не мають можливості працювати», - каже Котенкова.

Вона нагадала, що до пенсій додадуть всього по сто гривень - копійки, тим більше з урахуванням того, що додадуть тим пенсіонерам, яким не підвищували пенсію вже кілька років. Зате, зазначає журналістка, прокурори, судді та помічники депутатів отримують дуже хороші пенсії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

«Середня спеціальна пенсія для суддів, прокурорів, народних депутатів і членів Кабінету міністрів - від 14 200 до 82 146 грн. Найбільші спецпенсії отримують судді - в середньому 82 146 грн. Таких пенсіонерів в Україні 3546 осіб, загальні річні витрати на виплати цієї категорії становлять 3,495 млрд грн», - розповіла Котенкова.

На другому місці, за її словами - співробітники прокуратури, середня виплата яких становить 18 620 грн, кількість одержувачів - 6 171 чоловік, річні витрати - 1,379 млрд грн, а на третьому - нардепи. Їх середня виплата - 15 182 грн, кількість одержувачів - 820 осіб, річні витрати - 149 млн грн, зазначила журналістка.

«А ось середня пенсія в Україні становить 3 504 грн. А пенсію нижче двох тисяч гривень отримує кожен третій пенсіонер», - розповіла Котенкова.

Нагадаємо, Котенкова заявила, що тарифи на опалення і гарячу воду можуть зрости на 30-60%.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла про підвищення цін на ліки.