Якщо ви є власником Mastercard, Google, як повідомляється, відстежує, чи впливають ваші звички покупок на онлайн-рекламу в офлайн-покупках за останній рік. Згідно зі звітом Bloomberg, опублікованому сьогодні, секретне угода між двома компаніями було укладено після чотирьох років переговорів.

Ні Google, ні Mastercard публічно не оголосили про партнерство, і жодна з компаній не повідомила своїм клієнтам, що їх офлайн-покупки, зроблені в магазинах, відстежуються через історію купівлі Mastercard і корелюються з інтерактивними взаємодіями. Як Google, так і Mastercard говорять, що дані анонімні, щоб захистити особисту інформацію.

Повідомляється, що Google оплатила Mastercard мільйони доларів за дані про те, що люди купують. Він використовував ці дані для створення інструменту для рекламодавців.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Блумберг докладно розповів, як працює цей процес. Він починається з клієнтом, який зайшов в обліковий запис Google в Інтернеті, натиснувши на оголошення Google. Ця людина переглядає певний предмет, але не купує його. Пізніше, якщо вони будуть використовувати свою MasterCard для покупки цього предмета у фізичному магазині протягом 30 днів, Google відправить рекламодавцеві звіт про цей продукт і ефективність його реклами з розділом “офлайн-дохід”, в якому перераховані роздрібні продажі.

Нагадаємо, що в минулому році Apple придбала чимало стартапів і тепер додала ще один у цей список, і це не чергова смілива функція для iPhone або MacBook. Новою покупкою Apple є компанія Akonia Holographics – стартап з Колорадо, який займається виготовленням лінз для окулярів доповненої реальності.

Як повідомляв портал Знай.uа, ключ безпеки Titan від Google нарешті з'явився на ринку, і кожен може його придбати. Ціна новинки всього 50 доларів. Комплект включають USB-ключ, Bluetooth-ключ і різні роз'єми.

Також портал Знай.uа писав, що Alcetel випустила надбюджетний телефон Alcatel Alcatel 1. З супернизкой ціною всього в 80 доларів і запуском операційної системи Android Go з низьким рівнем непотрібних функцій. Що стосується характеристик, Alcatel 1 оснащений 5-дюймовим РК-екраном, хоча він підтримує співвідношення сторін 18: 9 і дозвіл 960 x 480 від 1X.