Аварія допомогла дізнатися подробиці про проект компанії Apple. У компанії Apple визнали факт зіткнення свого безпілотного автомобіля з чужою машиною, чим підтвердили роботу над «великим проектом».
Дорожня аварія сталася 24 серпня на трасі в каліфорнійському окрузі Санта-Клара, передає Reuters.
Apple проводила випробування свого автопілота на автомобілі Lexus RX450h, коли відбулося зіткнення з Nissan Leaf.

В Apple стверджують, що їхній автомобіль рухався зі швидкістю 1,6 кілометра в годину, а Nissan рухався зі швидкістю 24 кілометри на годину. Обидва автомобілі отримали пошкодження, про постраждалих інформації немає.
Втім, головне в цьому інциденті те, що в Apple публічно визнали роботу над проектом безпілотного автомобіля.
В даний час корпорація має на балансі 66 подібних транспортних засобів. Їх дорожні тести було дозволено проводити на території Каліфорнії. Tesla Ілона Маска володіє 39 безпілотними машинами, у Alphabet Waymo 88 подібних одиниць техніки.


В 2017 році Тім Кук повідомив про «великий проект», який пов'язаний з автономним керуванням і штучним інтелектом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що продажі автомобілів з електродвигунами в Україні в першому півріччі 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли в 1,5 рази - до 1915 штук. Про це повідомили в Асоціації автовиробників України.
"За шість місяців український парк електромобілів поповнився на 1915 новими авто. Таким чином, у порівнянні з першим півріччям минулого року попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, виріс в півтора рази", - йдеться в повідомленні.
Задоволення попиту відбувалося в основному за рахунок імпорту машин, які вже були в експлуатації, частка яких в первинних реєстраціях склала 85%.
Найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf, 1282 авто цієї моделі з січня по червень отримали українську прописку.
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Apple несподівано засмутила фанатів.
Також Знай.uа" писав, що смартфон майбутнього отримає нереальну камеру.