Компанія Nightwatch Cybersecurity знайшла вразливість, яка дозволяє програмам ігнорувати дозволу на одержання системної інформації, повідомляється на офіційному сайті компанії. Іншими словами, тепер системи безпеки телефон не допоможуть захистити ваші дані.

Системні трансляції з ОС Android надають інформацію про пристрої користувача для всіх додатків, запущених на вашому пристрої. Дані містять ім'я мережі WiFi, BSSID, локальні IP-адреси, інформацію DNS-сервера та MAC-адресу.

Частина цієї інформації (MAC-адреса) більше не доступна через API на Android 6 і вище, і для доступу до іншої частини цієї інформації зазвичай потрібно більше дозволів. Однак, прослуховуючи ці передачі, будь-який додаток на пристрої може захоплювати цю інформацію, минаючи перевірки дозволів. Такі програми працюють на зловмисників, і ті зможуть отримати дані про вас і вашого особистого життя.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оскільки MAC-адреси не змінюються і прив'язані до обладнання, що це може використовуватися для унікальної ідентифікації і відстеження будь-якого пристрою Android. Ім'я мережі і BSSID можна використовувати для прив'язки користувачів до геолокації за допомогою пошуку по базі даних BSSID, такий як WiGLE або SkyHook.

Google вже усунула цю уразливість у новій версії ОС - Android 9.0 Pie. Однак вона поки що встановлена менш ніж на 0,1% пристроїв Android, тому варто бути обережним при встановленні невідомих програм.

Нагадаємо, що 31 серпня користувачі бета-версії iOS 12 поскаржилися на те, що їм надійшло повідомлення про оновлення системи: “Нова версія iOS вже доступна. Будь ласка, поновіть вашу iOS 12 beta”.

Як повідомляв портал Знай.uа, пошукова система Google отримала потужний інструмент для аналізу впливу реклами на наступні покупки. В США стверджують, що пошуковик викупив у платіжної системи Mastercard дані про платежі американських користувачів при відвідуванні магазинів.

Також портал Знай.uа писав, що зовсім скоро один із самих популярних браузерів в світі-Google Chrome змінить свій дизайн. Оновлену версію браузера, найімовірніше, покажуть на презентації 4 вересня.