Фахівець компанії — розробника антивірусів ESET Лукас Стефенко заявив про появу в мережі шпигунської програми під виглядом месенджера Viber, який краде дані користувачів і передає зловмисникам. Тепер дані мільйонів користувачів під загрозою крадіжки.

Стефенко виявив програму на сайті, замаскованому під магазин додатків Google Play. Варто відзначити, що людина, яка не дуже розбирається в сервісах Google просто не помітить підміни. Розробникам шпигунської версії Viber вдалося вдало повторити цей месенджер, який не відрізнить навіть профі. У додатку стоїть значок "вибір редакції", або вказано більше 500 мільйонів завантажень, а також середня оцінка користувачів на рівні 4,3 бала, що візуально сприймається як правда. Ось тільки ці дані на шпигунському сайті, а не на офіційному Google Play.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Після встановлення псевдо-Viber запитує розширений доступ до файлів в пам'яті і на SD-карті. В ході роботи програма непомітно краде медіафайли, документи з WhatsApp і WeChat, фотографії та інші файли, що завантажуються з пам'яті пристрою. Крім цього програма може записувати дзвінки. Не виключено, що в руки зловмисників потрапляють і дані кредитних карток і інших паролів до акаунтів в соцмережах і інших сайтів.

Нагадаємо, що компанія Caviar продовжує випускати преміальні версії смартфонів для тих, кому нікуди подіти свої гроші. Цього разу вона анонсувала лінійку iPhone XS і iPhone XS Plus.

Як повідомляв портал Знай.uа, Microsoft і Sony готуються до ще одній великій битві в світі консольних ігор. Microsoft готує Xbox Scarlett до випуску, в той час як її найбільший конкурент працює над PlayStation 5.

Також портал Знай.uа писав, що у минулому році ігрова компанія Razer запустила свій перший Android-смартфон, відштовхуючи тенденцію “ігрового телефону” яку ми бачили в галузі з тих пір.