Команда розробників браузера Google Chrome, якому вчора виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес. Варто відзначити, що Google Chrome отримав величезну кількість нововведень, які допоможуть користувачам використовувати браузер набагато комфортніше.

Зокрема, нова технологія допоможе боротися з шахраями, які вносять незначні зміни в адресу сайту і крадуть дані користувачів. До речі, відрізнити підроблений сайт від оригінально практично неможливо, якщо ви не розумієте всіх тонкощів всесвітньої мережі. Нагадаємо, що URL-у 1990 році придумав фізик Томас Берненс-з об'єднання CERN. Спочатку технологія застосовувалася для позначення місць розташування файлів в інтернеті, пізніше її стали використовувати всі сайти, і тепер сайт не може обійтися без цього винаходу.

У Google вважають, що такий формат позначення адреси сайту застарів і небезпечний. Оскільки на більшості смартфонів URL не відображається повністю, хакери легко можуть підмінити адресу сайту, наприклад, з .com .biz і .info, і викрасти дані користувачів.
За словами представника компанії, Google буде готовий представити новий спосіб ідентифікації сайтів до весни наступного року, і вже тоді стане відомо, чи перейдуть топові сайти на новий формат.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Caviar продовжує випускати преміальні версії смартфонів для тих, кому нікуди подіти свої гроші. Цього разу вона анонсувала лінійку iPhone XS і iPhone XS Plus.

Як повідомляв портал Знай.uа, Microsoft і Sony готуються до ще одній великій битві в світі консольних ігор. Microsoft готує Xbox Scarlett до випуску, в той час як її найбільший конкурент працює над PlayStation 5.

Також портал Знай.uа писав, що у минулому році ігрова компанія Razer запустила свій перший Android-смартфон, відштовхуючи тенденцію “ігрового телефону” яку ми бачили в галузі з тих пір.