Президент Дональд Трамп заявив, що Apple повинна перевести свої виробничі підприємства в Америку як спосіб уникнути тарифів в поточній торговій суперечці між США і Китаєм, повідомляючи, що продукти компанії можуть стати дорожчими.

Адміністрація Трампа почала вводити серію тарифів на товари з Китаю цього літа, але до цих пір споживча електроніка була виключена зі списку. Це може скоро змінитися, так як останній запропонований раунд тарифів може включати в себе продукти таких компаній, як Apple, Fitbit і Sonos. На цьому тижні Apple заявила, що тарифи становитимуть 25 відсотків податку на такі продукти, як Apple Pencil, AirPods, Apple Watch, HomePod, Mac Mini і інші (або окремі компоненти, використовувані в них), надіслані в Сполучені Штати, і що ці витрати, ймовірно, будуть передані клієнтам.

У свою чергу, в Твіттері Трамп закликав Apple побудувати нові заводи в США, щоб уникнути тарифів. Він повідомив, що позбавить Apple від податків на техніку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Apple збирає свої Mac Pros в США, але більшість її продуктів виробляється в Китаї. У минулому році Apple інвестувала $ 1 млрд в компанії Corning, яка виробляє скло, яке використовується на екранах для iPhone, і Трамп сказав, що генеральний директор Тім Кук вирішив побудувати три великі заводи в США. Раніше в цьому році компанія також заявила, що в найближчі роки вона витратить сотні мільярдів доларів, щоб найняти більше робітників та інвестувати у внутрішню виробничу інфраструктуру ланцюжка поставок. Постачальник Apple Foxconn також нещодавно заснував штаб-квартиру у США, випередивши плани великого заводу РК у Вісконсині.

Нагадаємо, що нещодавно Huawei звинуватили в тому, що вони займаються фальсифікацією і завищують показники фірмових смартфонів. Однак у компанії не бачать проблеми.

Як повідомляв "Знай.uа" вельми авторитетний бенчмарку AnTuTu показав список найпотужніших Android-смартфонів. Виявилося, що найслабший гаджет топа виявився потужніше, ніж останній девайс каліфорнійської компанії Apple.

ТакожЗнай.uа" писав, що компанія Microsoft прояснила ситуацію з підтримкою операційної системи Windows 7. Раніше було оголошено, що розширена підтримка Windows 7 закінчиться 14 січня 2020 року.