Дослідники з KU Leuven з'ясували спосіб підробити систему захисту Tesla, про що вперше повідомив Wired. Результат дозволив би зловмиснику вкрасти Теслу, просто пройшовши повз власника і клонувати його ключ.

Варто відзначити, що компанія Тесла вперше розробила концепцію авто без ключа, яка з тих пір поширюється на більшість автомобілів класу люкс. Ця конкретна атака, схоже, працювала тільки на пристроях моделі S, і минулого тижня Тесла випустив оновлення, яке поліпшило шифрування для інших автомобілів. Що ще більш важливо, компанія додала можливість вимагати пароль ПІН-коду до того, як автомобіль почне роботу, ефективно додавши два фактори захисту. У той час це здавалося зайвим, але, знаючи, що така атака можлива, ймовірно, варто змінити свою думку.

Сама атака досить цікава. Через протоколу back-and-forth зловмисники спочатку повинні були піймати радіоідентифікатор автомобіля (широкомовний сигнал від автомобіля в будь-який час), потім передавати цей ідентифікатор в брелок власника авто, і прослуховувати відповідь.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто відзначити, що автомобілі Tesla вже досить стійкі до крадіжки, оскільки постійне відстеження GPS часто дозволяє жертвам відстежувати свої автомобілі після того, як вони були вкрадені, що, в свою чергу, спонукає автомобільних злодіїв пошукати місце для продажу або зберігання.

Нагадаємо, що смартфон компанії Apple iPhone 8S має серйозний дефект, внаслідок якого пристрій може в будь-який момент зависнути. Проте деякі користувачі стикалися і з проблемою виключення.

Як повідомляв Знай.uа, напередодні презентації Apple Watch Series 4 на сайті і оффлайн-магазинах Apple почали зникати з наявності актуальні моделі смарт-годин — Apple Watch першого і третього покоління. Як виявилося, неспроста.

Також Знай.uа писав, що звідки ви знаєте, що оригінальний зарядний пристрій вашого смартфона не підробка? І це не завдає шкоди вашому смартфону?