Десятки iOS-додатків збирають дані про місцезнаходження користувачів і відправляють їх компаніям, що спеціалізуються на монетизації. Варто відзначити, що відстеження неможливо відключити через програмні команди. Збір даних здійснюється за допомогою спеціального коду для трекінгу, що надається розробникам монетизирующими фірмами і вбудовується в додатки. Подібні додатки збирають інформацію для таргетингової реклами, грунтуючись на вашій місцевості.

Про проблему повідомили фахівці компанії Guardian, яка є виробником однойменного міжмережевого екрану для мобільних пристроїв.

Проте, експерти заявили, що це відбувається досить відкрито – додатки запитують у користувача відповідний дозвіл, і багато з них дійсно роблять це виправдано. Тим не менш, у багатьох випадках факт передачі зібраних даних третім сторонам для використання в цілях, не пов'язаних з роботою програми, згадується побіжно або зовсім не згадується.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Деякі програми також запитують доступ до даних про швидкості, статус заряду батареї, даними мережі, рекламним ідентифікаторів IDFA, акселерометру і ін. Для чого додатком про погоду потрібен заряд вашого смартфона - невідомо. У будь-якому випадку, відключити це практично неможливо.

Нагадаємо, що смартфон компанії Apple iPhone 8S має серйозний дефект, внаслідок якого пристрій може в будь-який момент зависнути. Проте деякі користувачі стикалися і з проблемою виключення.

Як повідомляв Знай.uа, напередодні презентації Apple Watch Series 4 на сайті і оффлайн-магазинах Apple почали зникати з наявності актуальні моделі смарт-годин — Apple Watch першого і третього покоління. Як виявилося, неспроста.

Знай.uа писав, що звідки ви знаєте, що оригінальний зарядний пристрій вашого смартфона не підробка? І це не завдає шкоди вашому смартфону?