Сайт PCGamesN поспілкувався з експертом з ядерної фізики, професором Педді Ріганом (Paddy Regan). Він працює в Університеті Суррея в Англії, а також працює над власними дослідженнями Національної фізичної лабораторії Великобританії. Ріган не знайомий із серією Fallout, але погодився пояснити з наукової точки зору деякі елементи гри, які здаються цікавим фізику, і їх з упевненістю можна пояснити за допомогою науки.

В Fallout 76 герой виходить з бункера через 25 років після бомбардування. Професор пояснив, що основна доза радіоактивних речовин втрачає свої властивості незабаром після вибуху.

“Період напіврозпаду у більшості речовин, які утворюються в процесі поділу ядер, менше кількох років. Через десять або 15 років залишиться невелика кількість радіоактивних ізотопів. А після 30 років з них залишається лише два, які зберігають хоч якісь властивості”, - повідомляє Педді Ріган, професор Університету Суррея.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До таких ізотопів відносяться Цезій-137 і Стронцій-90, який може викликати рак кісток. При цьому, професор Ріган впевнений, що довгий час перебувати в бункері буде небезпечно, і ймовірність зіткнутися з радіацією на теренах Вірджинії через 25 років досить мала. Так що так довго ховатися в бункері немає сенсу. Однак, як це позначиться на флорі та фауні - невідомо. До того ж залишається загадкою, чи виживе бодай щось серед живих істот. Цілком можливо, що земля перетвориться на пустелю, або ж наповниться мутують тваринами, які змінять свій первісний вигляд.

Нагадаємо, що смартфон компанії Apple iPhone 8S має серйозний дефект, внаслідок якого пристрій може в будь-який момент зависнути. Проте деякі користувачі стикалися і з проблемою виключення.

Як повідомляв Знай.uа, напередодні презентації Apple Watch Series 4 на сайті і оффлайн-магазинах Apple почали зникати з наявності актуальні моделі смарт-годин — Apple Watch першого і третього покоління. Як виявилося, неспроста.

Знай.uа писав, що звідки ви знаєте, що оригінальний зарядний пристрій вашого смартфона не підробка? І це не завдає шкоди вашому смартфону?