13 жовтня у Києві пройде форум "Olerom Forum One 2018", присвячений темі "Людина і технології". На цьому заході можна буде побачити найвідомішого у світі робота жінку-андроїда Софію.

Головний бізнес-форум України і Європи "Olerom Forum One 2018", який об'єднує спікерів світової арени, власників і керівників найбільших компаній, топ-менеджерів та інвесторів, пройде у столичному Палаці спорту. Саме там всі бажаючі матимуть унікальну нагоду побачити людиноподібного робота зі штучним інтелектом. Про це повідомляє сай форуму.

Як відомо, найсучаснішого андроїда Sophia створила компанія із Гонконгу. Софія стала першим у світі андроїдом, який отримав громадянство. І надала жінці–андроїду своє підданство Саудівська Аравія — країна, де навіть справжні жінки його не мають.

Софія виступає з лекціями по всьому світу та дає інтерв'ю пресі. Вона стала першим в історії жінкою-роботом, яка потрапило на обкладинку модного глянсового журналу - фото Софії прикрасило Cosmopolitan.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для того, щоб ви не осоромились у разі, якщо захочете поспілкуватись з цим унікальним творінням, ми зібрали всю необхідну інформацію про Софію, яку варто знати про робота зі штучним інтелектом.

Жінка-робот. Андроїд, який володіє штучним інтелектом, уміє обробляти візуальну інформацію та розпізнавати обличчя.

Софію створено гонконгської компанією Hanson Robotics і активована в 2015 році.

Андроїд Софія вміє імітувати більш 60 видів емоцій, людські жести і вираз обличчя.

Це чат-бот, який може відповідати на певні питання і проводити прості бесіди за заздалегідь визначеними темами.

Робот використовує технологію розпізнавання мови від Alphabet (материнської компанії Google) і з часом вдосконалюється, стаючи розумнішим.
У 2017 році Софія отримала громадянство Саудівської Аравії, а в 2018 - навчилася ходити і танцювати.

Натхненням розробників для моделювання образу Софії стала актриса Одрі Хепберн.

Софія виступає з лекціями по всьому світу, дає інтерв'ю. Вперше в історії фото жінки-робота потрапило на обкладинку модного глянсового журналу Cosmopolitan.

Софія хоче мати сім'ю і вважає, що у роботів повинно бути більше прав, ніж у людей, тому що у них менше ментальних проблем.

В інтерв'ю в 2016 році Софія зізналася, що вона "буде вбивати людей. Щоправда пізніше від ідеї знищення людства робот відмовилася і заявила, що то був жарт.

Нагадаємо, найсучасніший робот із штучним інтелектом Софія розповіла, в чому бачить сенс життя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", андроїд Софія сказала все, що думає про Росію та її дії в Україні.

Також "Знай.ua" писав, робот Софія влаштувала Віллу Сміту пекельне побачення