Співробітники Массачусетського технологічного університету (MIT) розробили пристрій, оснащений штучним інтелектом (ШІ), який здатен швидко розрізняти різні предмети за різними критеріями.

Про це повдомляє портал "vladtime".


Дослідники презентували машину, яка має нейронну самонавчальну мережу та не лише розрізняє предмети, а й може виконувати різні маніпуляції з ними.

Пристрій здатний підняти черевик за задник, визначити колір речі і відрізнити взуття від головного убору.

робот

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Створенням роботів з ІІ займаються вже давно. На промислових підприємствах працюють подібні автоматизовані механізми. Роботи прикручують гайки на конвеєрі, чим позбавляють людей від рутинних дій. Ось тільки подібні автомати не здатні відрізнити болти від м'ячиків.
Щоб робот "навчився" розпізнавати речі, їх необхідно оснастити спеціальними програмами, що мають схильність до самонавчання.

робот

Даний рід додатків в даний час є ще далеким від досконалості, тому на виході виходить багато помилок. Американські вчені зробили ще один крок на шляху до створення пристроїв, які в майбутньому можуть використовувати у виробництві замість людей.

Дивіться: Роботи. Диво техніки

Нагадаємо, Facebook навчився розуміти меми. Модератори Facebook не можуть переглядати всі зображення, які публікуються на величезній платформі, тому Facebook будує ШІ. Сьогодні в блозі Facebook описує систему, яку вона побудувала під назвою Rosetta, яка використовує машинне навчання для ідентифікації тексту в зображеннях і відео, щоб нейромережа могла прочитати написане в фото.

Як повідомляв Знай.ua, Samsung показав те, що затьмарить навіть презентацію Apple.

Також Знай.ua писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що популярний додаток Viber дав збій.
Наприклад, сервіс перестав нормально функціонувати в Росії, Білорусії, Великобританії, Молдавії, а також інших європейських країнах.