Підрозділ BMW по розробці технологій штучного інтелекту Motorrad провело тестування безпілотного мотоцикла ConnectedRide.

Варто відзначити, що інженери наділили мотоцикл R1200GS нейромережею. Розробка зайняла цілих 2 роки. Автоконцерн має намір використовувати безпілотний наземний транспортний засіб в якості платформи для створення і випробування нових систем безпеки, які дозволять долати перешкоди на дорозі, запобігати занос заднього колеса байка й повороті і різкому гальмуванні. Звичайно ж, ніхто не оснастить байк безпілотним управлінням, однак деякі функції здатні врятувати справжньому пілотові життя.

“Прототип допоможе нам розширити наші знання про динаміку автомобіля, щоб ми могли класифікувати поведінку гонщика і передбачити, представляє та чи інша ситуація небезпека чи ні. Якщо це так, ми можемо попередити водія або втрутитися безпосередньо”, - повідомив один з головних інженерів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Безсумнівно, авто набагато безпечніше в плані водіння, але далеко не всі готові перейти з двоколісного транспорту на авто. Саме для цього нові системи допоможуть байкерам почувати себе безпечніше, а розумний мотоцикл допоможе правильно зреагувати у тих ситуаціях, в яких людина не здатна раціонально і швидко мислити.

Нагадаємо, співробітники Массачусетського технологічного університету (MIT) розробили пристрій, оснащений штучним інтелектом (ШІ), який здатний швидко розрізняти різні предмети за різними критеріями.

Як повідомляв Знай.uа, фитнес-браслет Xiaomi Mi Band 3 був представлений ще 31 травня поточного року і практично відразу надійшов у продаж. Однак, виробники відразу попередили, що більш пізні версії отримають деяку перевагу.

Знай.uа писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що популярний додаток Viber дало збій. Наприклад, сервіс перестав нормально функціонувати в Росії, Білорусії, Великобританії, Молдови, а також інших європейських країнах.