Facebook почне перевіряти достовірність на фотографіях і відеороликах заради боротьби з росийскими фейками і пропагандою. Про це пише The Wall Street Journal.

У Цукерберга заявили, що над перевіркою фактів будуть працювати не тільки роботи, але і люди. Також користувачі зможуть подавати скарги на фейки на фотографії і відео.

Facebook
Facebook

Крім того, Facebook вводить оцінку репутації користувачів. Каталізатором такого рішення стала так звана фабрика тролів (компанія Internet Research Agency), яка використовує підроблені акаунти в соцмережах щоб розпалювати конфлікти і підтримують інші гострі теми.

Для боротьби з фейковими новинами вводиться оцінка репутації користувачів від нуля до десяти.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Facebook не буде повідомляти критерії, за якими буде оцінювати надійність джерела, щоб не відкривати алгоритми для маніпуляцій.

смартфони
смартфони

Раніше повідомлялося, що компанія Google закриє поштовий сервіс Google Inbox. Незважаючи на те, що сервіс досить популярний серед користувачів, компанія вважає, що краще зосередитися на Gmail.

Сервіс Inbox запустили в 2014 році як альтернативу Gmail. Більшість нових "фішок" сервісу сподобалися користувачам, але незабаром перекочували на Gmail. Inbox вирішили закрити як непотрібний тестовий майданчик.

Поштовий сервіс Google Inbox пропрацює до кінця березня 2019 року, після чого блогополучно кане в лету.

дитина за комп'ютером
дитина за комп'ютером

Крім того, на користувачів браузера Google Chrome чекає розчарування. Як виявилося, після великого оновлення на честь ювілею браузера, він став вживати на 13 відсотків більше оперативної пам'яті, змушуючи ваш ПК гальмувати ще більше.

"Користувачів браузера Google Chrome чекає розчарування, коли компанія випустить чергове оновлення. Нова версія, як з'ясувалося, буде використовувати відразу на 13% більше оперативної пам'яті, ніж зараз", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, розкритикували новий iPhone.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Європарламент схвалив реформування законодавства Євросоюзу про захист авторських прав.

Також Знай.ua писав, що Facebook навчився розуміти меми.