Щоб зламати більшість сучасних персональних комп'ютерів, потрібно всього кілька хвилин. До речі, ніякі антивіруси і паролі вам не допоможуть.

Єдина умова – зломщик повинен знаходитися поряд з системником. Про це повідомили дослідники з області розробки інструментів інформаційної приватності і безпеки фінської компанії F-Secure.
Алгоритм злому простий. Потрібно вимкнути або перезавантажити пристрій методом холодного завантаження, без зупинки виконуваних завдань. Після цього достатньо запустити відновлення даних, відключивши їх перезапис. Далі з допомогою флешки з комп'ютером можна робити що завгодно. Тепер же ви не будете впевнені в безпеці своїх персональних даних.

Результати свого дослідження експерти вже відправили більшості виробників ПК. Втім, надії пофіксити баг практично немає. Тепер же настійно рекомендуємо користуватися різними зовнішніми накопичувачами, які можна з легкістю забрати з собою після використання ПК. Само собою, у вашому рідному домі злом практично неможливий, однак бути впевненим на всі сто не вийде.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше дослідники безпеки повідомили, що навіть у Windows 10 є баг, який дозволяє отримати доступ практично до кожного ПК. Радує лише те, що система більше не оновлює себе під час роботи за комп'ютером.

Нагадаємо, компанія Xiaomi крім смартфонів і планшетів випускає чимало техніки для дітей, для цього навіть створено окремий підрозділ. Нещодавно фахівці створити гаджет, який швидше сподобається батькам, але навряд чи всім.

Як повідомляв Знай.uа, днями глава Samsung зійшов до бесіди з місцевими ЗМІ, повідавши про те, що з себе буде представляти підготовлюваний до випуску смартфон Samsung Galaxy S10.

Знай.uа писав, що у купертинской компанії Apple з'явилися несподівані проблеми з постачанням комплектуючих деталей до новеньких iPhone XR. Так, світові продажі нових гаджетів відклали із-за проблем з дисплеями.