Перейшовши за посиланням на веб-сторінку, яка містить певний фрагмент коду, що iOS-пристрої, а також Mac і Apple Watch виснуть і перезавантажуються. Подібні помилки не раз були виявлені в операційці від Apple, але в цей раз код може знищити і роботу розумних годинників.

А ось і посилання, але ми не рекомендуємо переходити на неї з девайсів Apple!

cdn.rawgit.com/pwnsdx/ce64de2760996a6c432f06d612e33aea/raw/23f2faa0aadb4babbfd228c8bb32a26a8c51c741/safari-ripper.html

Німецький розробник і за сумісництвом дослідник безпеки Сабрі Хаддуш (Sabri Haddouche), який знайшов в кінці минулого року серію вразливостей під назвою MailSploit, до якої схильні більше 30 поштових клієнтів, розповів ще про одну проблему.

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Мова йде про html-код, який призводить до примусового перезавантаження (force перезавантажити) iPhone і iPad. По всій видимості, вразливість характерна для iOS 11, а також iOS 12 GM. Мобільні пристрої Apple йдуть в ребут при залученні будь-якого браузера на WebKit (Edge, до речі, баг обходить стороною). На комп'ютерах, що працюють під управлінням macOS High Sierra / Mojave проблема проявляється при використанні Safari.

Сам же ноутбук від Apple, Mac в цьому випадку висне, допомагає тільки перезавантаження. До речі, дані, які були внесені в операційну перед боагом не зберігаються, так що цю помилку зловмисники можуть використовувати в своїх цілях. Сабрі Хаддуш опублікував у своєму Twitter посилання на веб-сторінку, яка містить код. У ньому є величезна кількість вкладених елементів «div», а також функція розмиття заднього плану.

Схоже, що уразливість є і в watchOS 5. Деякі користувачі повідомляють, що Apple Watch теж перезавантажуються.

Нагадаємо, компанія Xiaomi крім смартфонів і планшетів випускає чимало техніки для дітей, для цього навіть створено окремий підрозділ. Нещодавно фахівці створити гаджет, який швидше сподобається батькам, але навряд чи всім.

Як повідомляв Знай.uа, днями глава Samsung зійшов до бесіди з місцевими ЗМІ, повідавши про те, що з себе буде представляти підготовлюваний до випуску смартфон Samsung Galaxy S10.

Знай.uа писав, що у купертинской компанії Apple з'явилися несподівані проблеми з постачанням комплектуючих деталей до новеньких iPhone XR. Так, світові продажі нових гаджетів відклали із-за проблем з дисплеями.