У мережу потрапили нові зображення надважкої ракети-носія BFR - SpaceX Big Falcon Rocket.

Їх опублікував у Twitter глава SpaceX Ілон Маск. На нових зображеннях видно, що конструкція ракети-носія зазнала деяких змін: в носовій частині з'явилися рухливі кореневі напливи, подібні до деяких авіаційних рішень.

За даними експертів, така конструкція може знижувати або збільшувати коефіцієнт аеродинамічного опору, а також може мати ряд додаткових можливостей.

Нова ракета довжиною 106 метрів буде оснащена 31 двигуном Raptor. У 2024 році за допомогою нової ракети SpaceX планує здійснити пілотований політ на Марс.


У той же час в мережі зазначили, що своїм виглядом ракета нагадує акулу.

"Це було так задумано, щоб вона (ракета) виглядала, як акула?";
"Акула з лазерами";
"Не можу дочекатись, щоб побачити";
"Це буде пекельний спис у небі", - коментують зображення користувачі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше Ілон Маск виклав в мережу знімки основної частини корпусу Big Falcon Rocket (BFR).

Відповідне фото Маск розмістив на своїй сторінці в Instagram. Для того, щоб людям було простіше зрозуміти, які габарити має його нова ракета, він зафіксував її поруч з автомобілем Tesla.

Нагадаємо, що Big Falcon Rocket - система космічного запуску багаторазового використання. Її відносять до надважких ракет-носіїв і вона розробляється американською компанією SpaceX для транспортування людей на Марс і повернення їх на Землю.

Очікується, що ракетна система SpaceX Big Falcon Rocket(BFR) буде здатна вивести в космос міжпланетний космічний корабель і буде придатна для повторного використання.


Нагадаємо, Маск назве ім'я першого космічного туриста, який здійснить подорож навколо Місяця.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ілон Маск показав світу свою багаторазову гордість.

Також "Знай.ua" писав, Ілон Маск побоюється, що штучний інтелект може створити "безсмертного диктатора", який стане постійним джерелом гноблення.