Російські блогери ллють сльози в мережі через бан від Apple. Юзери скаржаться, що компанія поскаржилася на них в YouTube і хостинг обмежив їх можливості. Все через прямі трансляції, які вели ці самі блогери для своєї аудиторії на презентації нових продуктів бренду.

Вже відомо як мінімум про два випадки санкцій YouTube стосовно блогерів з Росії. Так, Apple покарала скаргою в відеохостинг російського блогера Арсенія Петрова (Діамагнетик). Він розповів, що отримав страйк по скарзі Apple: трансляція презентації iPhone, організована Петровим, порушувала авторські права американської компанії. В якості покарання блогер не зможе вести прямі трансляції зі свого каналу протягом трьох місяців.

На відеохостинг також поскаржився Ілля Корнійчук, один з ведучих каналу Pro Hi-Tech. YouTube покарав його канал за порушення авторських прав і принципів спільноти, також забанивши можливість прямих трансляція на три місяці. Керуючий ютуб-каналом на 300 з гаком тисяч підписників Ілля Корнійчук заявив, що тільки Apple може подавати подібні скарги в YouTube, а той у свою чергу вводити санкції проти користувачів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Блогер Арсеній Петров вважає, що політика Apple відносно ютуберів вибіркова, і задався питанням, чому компанія не банить трансляції всіх користувачів YouTube. Наприклад, про бан не повідомив ведучий каналу Wylsacom Валентин Петухов, на якого підписано понад 6 млн чоловік.

Ілля Корнійчук

Як відомо, презентація Apple відбулася 12 вересня. На ній були представлені новинки бренду – смартфони iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR і розумний годинник Apple Watch 4. З заходу було організовано велику кількість live-трансляцій, в тому числі і на YouTube.

Нагадаємо, новий iPhone XS розчарував користувачів і Apple.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що оновлення Xiaomi перетворить смартфони в безкорисні цеглини.

Також "Знай.uа" писав, що Apple позбавить споживачів найкращої новинки цього року.