Єврокоміссарка з питань юстиції Віра Юрова заявила, що в соцмережі Facebook є час до кінця поточного року, щоб виконати всі правила ЄС щодо захисту прав споживачів. У разі невиконання вимог, найбільша соцмережа зіткнеться з санкціями, - сказала вона в четвер, 20 вересня.

"Моє терпіння лопнуло. Facebook обіцяв мені виправити інші умови надання послуг, які можуть ввести в оману, до грудня, це триває вже дуже довго", - цитує чиновника агентство Reuters. І справді, з моменту обіцянки пройшов вже майже рік. Вона пообіцяла "швидкі дії" в разі зриву дедлайну соцмережею. Минуле попередження Юрова озвучила ще в лютому цього року. Водночас вона зазначила, що платформа оренди житла AirBnB виконала висунуті лише три місяці тому вимоги, що теж не добре відзначиться на їх репутації. І хоча Facebook найбільша соцмережа у світі, і змінити щось у ній не так просто, винятків не повинно бути, коли мова йде про права мільярдів людей.

Нагадаємо, що 25 травня вступили в силу Норми загальної захисту даних ЄС (General Data Protection Regulation, GDPR). Тепер кожен громадян ЄС має право зажадати повну інформацію від соцмережі про себе, яку соцмережа і назбирала.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що допитливі користувачі Reddit виявили, що 10 вересня ZeniMax — материнська компанія Bethesda — зареєструвала торгову марку Redfall для якоїсь гри. Користувачі вже приписують цю марку до виходу нової частини самої очікуваної гри The Elder Scrolls VI.

Як повідомляв Знай.uа, компанії Nissan, Renault і Mitsubishi, які співпрацюють у рамках партнерської угоди, через три роки в своїх автомобілях почнуть використовувати операційну систему Android від Google.

Знай.uа писав, що найпопулярнішим в світі браузером на комп'ютерній комп'ютерах, смартфонах і планшетах є Google Chrome, який тримає лідерство впродовж 5 років.