Найпопулярніше Пз для комп'ютерів - Windows збирає паролі. Як виявилося, інформація зберігається в окремому файлі. Функція працює на пристроях з підтримкою рукописного введення текстів, і це створено спеціальною особливістю програмного забезпечення.

Операційну систему Windows викрили в зборі паролів і листування користувача пристрою.

Система досить проста і прозора - операційка вивчає дані з усіх документів для кращої роботи розпізнавання інформації та автокорекції. В їхній список входять листи електронної пошти та файли Office. Всі вони групуються в окремому незашифрованому файлі WaitList.dat. Тепер кожен бажаючий може дізнатися, що його паролі зчитують.

"Як тільки функція включена, текст з будь-якого файлу системи, який індексується пошуковою системою Windows, зберігається в WaitList.dat. Користувачеві навіть не обов'язково відкривати завантажений документ або лист, щоб він індексувався", - зазначив фахівець з інформаційної безпеки Банаби Скеггс, який виявив функцію. І хоча компанія Microsoft відповість, що таким чином система поліпшується, збираючи дані, які використовуються для рукописного введення для поліпшення розпізнавання, користувачі не оцінять виправдання компанії, яка збирає їх паролі.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

На думку експерта, цей файл загрожує безпеці користувача. Оскільки багато хто зберігає дані в текстових файлах, зловмисники можуть цим скористатися. А тому він рекомендував відключити функцію розпізнавання рукописного введення тексту, а також видалити файл. І варто це зробити при вимкненому інтернеті як можна швидше.

Нагадаємо, що дисплей майбутнього флагманського смартфона Samsung Galaxy S10 буде більш витягнутим, ніж у моделей попередніх поколінь. Новою інформацією поділився відомий інсайдер під ніком Ice Universe.

Як повідомляв Знай.uа, Роланд Квандт (Roland Quandt), редактор відомого німецького ресурсу WinFuture, поділився подробицями про підготовлюваний до випуску бездротових навушниках від компанії Huawei. Однак, це не чергова модель самих звичайних навушників, які позиціонують як альтернативу навушники від Apple або Xiaomi.

Знай.uа писав, що Еврокомиссарка з питань юстиції Віра Юрова заявила, що в соцмережі Facebook є час до кінця поточного року, щоб виконати всі правила ЄС щодо захисту прав споживачів.