Google заявив, що як і раніше дозволяє розробникам сторонніх додатків сканувати листи користувачів Gmail та обмінюватися отриманими даними. Такого нахабства користувачі найбільшої корпорації ще не бачили.

Про це йдеться в листі, підготовленому у відповідь на питання сенаторів від Республіканської партії США, яких непокоїла можливість витоку особистих даних користувачів. Лист було оприлюднено 20 вересня.

Компанія уточнила, що хоча вона перестала сканувати пошту користувачів для показу таргетованої реклами, сторонні розробники продовжують збирати дані з Gmail, але цей доступ обмежений. Компанія виправдовується, що особисті повідомлення ніхто не читає.

“Розробники можуть ділитися даними з третіми сторонами до тих пір, поки вони відкрито інформують користувачів про те, як вони використовують їх дані”, — зазначила віце-президент Google з питань публічної політики Сьюзан Молінарі (Susan Molinari).

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також компанія зазначила, що стежить за тим, що читають розробники сторонніх додатків на постійній основі. Однак, це не сильно змінює той факт, що практично будь-які листи користувачів читають інші сервіси, не кажучи вже про Google, яка ретельно приховувала цей факт.

Нагадаємо, що дисплей майбутнього флагманського смартфона Samsung Galaxy S10 буде більш витягнутим, ніж у моделей попередніх поколінь. Новою інформацією поділився відомий інсайдер під ніком Ice Universe.

Як повідомляв Знай.uа, Роланд Квандт (Roland Quandt), редактор відомого німецького ресурсу WinFuture, поділився подробицями про підготовлюваний до випуску бездротових навушниках від компанії Huawei. Однак, це не чергова модель самих звичайних навушників, які позиціонують як альтернативу навушники від Apple або Xiaomi.

Знай.uа писав, що Еврокомиссарка з питань юстиції Віра Юрова заявила, що в соцмережі Facebook є час до кінця поточного року, щоб виконати всі правила ЄС щодо захисту прав споживачів.