Власники всіх смартфонів, що працюють під управлінням будь-яких ОС, здійснюють одну фатальну помилку, через яку одного разу смартфон може відмовитися включатися і працювати будь-яким чином.

Якщо уважно вивчити інструкцію до будь-якого телефону, то там гарантовано буде присутній спеціальний запис, згідно з яким розряджати на 100% акумулятор мобільного пристрою категорично не рекомендується.

Тим не менш, як показує практичний досвід, користувачі ігнорують таку рекомендацію, використовуючи телефон до того самого моменту, поки він може працювати.

Це призводить до негативних наслідків. Потрібно розуміти, що в смартфони встановлюються різні типи акумуляторів. Приміром, багато років тому в кнопкові телефони встановлювали тільки нікель-кадмієві батареї, що володіє ефектом пам'яті. Їх потрібно завжди спочатку розрядити до 0%, щоб пристрій відключилася, а потім повністю зарядити до 100% за один раз.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тим не менш, технології стрімко розвиваються, тому сьогодні практично всі портативні гаджети встановлюють літій-іонні (Li-Ion) і літій-полімерні (Li-Pol) батареї. Вони мають набагато більш просунуті можливості, але їх ні в якому разі не можна розряджати до 0%.

Деякі виробники навіть запровадили спеціальну систему захисту, коли мобільний пристрій відключається при 3 – 5% заряду, показуючи повне виснаження джерела живлення. Пов'язано це з тим, що після кожного такого примусового відключення втрачається від 0,5% до 2% від загальної ємності акумулятора.

Ми раніше писали про те, щоб перевірити, чи є ваше зарядний пристрій Apple оригінальним є дві речі, які їх відрізняє - напис “Designed by Apple in California” і темний логотип Apple.

Нагадаємо, найпопулярніше пристрій Tesla знову повернувся на прилавки.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", підроблений зарядний пристрій може підірвати ваш смартфон.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що найпопулярнішим в світі браузером на комп'ютерах, смартфонах і планшетах є Google Chrome.