На заході, присвяченому 20-річчю і майбутнього пошуку, Google представив ряд нових функцій. І хоча деякі нововведення є просто оновленнями вже існуючих функцій, деякі речі дійсно нові.


Віце-президент з пошуку Google Бен Гомес (Ben Gomes) почав свій виступ з історичного огляду місії Google і його підходу до впорядкування інформації. Потім він розповів про концептуальні зміни, які очікують пошукову систему в найближчому майбутньому. Зокрема, їх буде три:

  • Перехід від відповідей до “подорожам”;
  • Від пошукових запитів до беззапросному знаходженню інформації;
  • Від текстового контенту до візуального.

Персоналізація “пошукового подорожі” (search journey)
Аналітики Microsoft повідомили, що люди зазвичай вводять ряд запитів протягом декількох сесій, щоб виконати такі завдання, як пошук роботи, купівля автомобіля, оренда квартири або планування відпустки. Тепер же ці всі запитання та відповіді на них будуть у вигляді карток, які підкажуть найкращий варіант в залежності від того, які параметри користувач задасть.

Стрічка Google в мобільному додатку пошуку отримає нову назву – Discover. За даними компанії, щомісяця Google Feed використовують 800 млн осіб по всьому світу. Цей розділ також є зростаючим джерелом трафіку для видавців.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На цьому тижні Google також оновить пошук по картинках, додавши більше інформації про зображення. Оновлення буде запущено як для користувачів мобільних, так і десктоп-пристроїв. Не секрет, що візуальний контент сприймається краще читається.

Компанія також оголосила, що система візуального пошуку Google Lens стане доступна в Google Картинках, дозволяючи виконувати пошук по будь-якому елементу або об'єкту на фото. Швидше за все, нова функція не обійдеться без допомоги нейромережі, або машинного навчання.

Нагадаємо, що дорогими смартфонами вже нікого не здивуєш. Але виявилося, що дорожче самого апарата може бути його оболонка. Компанія Gray випустила надміцні чохли для iphone. Найдешевший чохол цієї фірми для моделей iPhone X і iPhone XS стартує від 1400 доларів, а найдорожчий перевищив суму у 3000 доларів.

Як повідомляв Знай.uа, експерти Picodi підрахували, скільки днів потрібно працювати в різних країнах світу, щоб дозволити собі купити новий iPhone XS.

Знай.uа писав, що нещодавно стали відомі грандіозні плани автокомпанії Audi на найближче майбутнє. Компанія вирішила здійснити неможливе - воскресити і поставити на конвеєр марку початку 19 століття під назвою Horch.