На днях Android виповнилося 10 років. Близько 2 мільярдів пристроїв працюють саме на цій операційці. Варто відзначити, що Android є власністю Google. Саме тому компанія

У 2005-му, за покупку стартапу Android, Google віддала $ 50 млн. Вже через три роки з'явився смартфон на першій версії Android 1.0 T-Mobile G1. Через 10 років придбана Google ОС обійшла за популярністю iOS і навіть вбила таких гігантів, як Microsoft Windows Mobile (Windows Phone), ОС BlackBerry і Nokia Symbian. Тепер же головним конкурентом зеленого робота став iOS Apple.

Пропонуємо згадати кращі досягнення Android.

Ключовою перевагою Android, яке ми використовуємо досі, є наявність власного магазину мобільних додатків. Розвиток триває навіть зараз, причому дуже стрімко. Перша версія вийшла в 2008-му, тоді він ще називався Android Market і міг запропонувати користувачам всього 13 програм. До кінця 2008-го ця цифра зросла до 200, а тепер Play Store є однією з найважливіших мобільних платформ і головним конкурентом AppStore. Проте, в порівнянні з AppStore, в мазагизе пошуковика таїться купа вірусів і непотрібних додатків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже в 2009-му, у версії Android 2.0 Eclair, розробники за замовчуванням укомплектували свою ОС з додатком віртуальними картами. Функції покрокової навігації і голосовий помічник, які були представлені в першому поколінні Maps для смартфонів, знищили чимало GPS-навігаторів для автомобілів і працюють досі. Однак, неточність карт змушує користувачів шукати альтернативу. У будь-якому випадку, це дуже потужний ресурс, і заслуга Google.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Про це повідомляється в матеріалі DisplayMate.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили змінити місце роботи. Насправді мережа давно продана Facebook і керівники Instagram можуть залишити дітище на піклування нових батьків.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойною і образливою.