Популярний виробник мобільних мікропроцесорів компанія Qualcomm офіційно звинуватила Apple в корпоративному шпигунстві і крадіжці технологій процесорів лінійки Snapdragon. За словами компанії, купертіновци спеціально наймали корпоративних агентів, щоб ті крали ідеї Qualcomm і передавали їх прямим конкуруючим компаніям, таким як Intel. До речі, варто відзначити, що Apple самостійно виробляє чіпсети для своїх смартфонів. Цілком можливо, що мова йде і про ці напрацювання.

Qualcomm подала офіційний позов в окружний суд Сан-Дієго, штат Каліфорнія (США) і планують залучити вище керівництво Apple до адміністративної або навіть кримінальної відповідальності. Само собою виробники найпотужніших процесорів мають на увазі багатомільйонні штрафи в їх користь. Однак у Apple вже багаторічний досвід ведення справ через суд, тому навіть значні штрафи не сильно вдарять по стану компанії, яка стала однією з перших, капітал якої досяг трильйона доларів.

Примітно, що в цьому конфлікті те, що для більш ранніх моделей серії iPhone, Apple закуповувала чіпи саме у Qualcomm, будучи повноцінним партнером даної компанії. Однак починаючи з iPhone X, компанія з Купертіно перейшла на співробітництво з Intel для виробництва мобільних процесорів. Компанії не змогли домовитися, і припинили співпрацю.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.