Американський сервіс замовлення таксі Uber досяг судового угоди про врегулювання колективного позову 50 штатів США і округу Колумбія проти компанії у зв'язку з спробою приховати витік даних клієнтів в 2016 р.

Компанія влетіла на великі гроші, а саме $148 млн. Крім штрафу, Uber наказано запровадити систему оповіщення і запобігання витоку даних, створити систему відстеження поведінки співробітників і найняти незалежного аудитора з кібербезпеки, щоб не допустити повторного витоку інформації. “Ця рекордна сума повинна продемонструвати: ми не потерпимо якого б то ні було нехтування законом і захисту чутливої інформації співробітників і клієнтів”, заявила прокурор округу Андервуд.

У листопаді 2017 р. з'ясувалося, що Über більше року приховував інформацію про крадіжку даних своїх клієнтів. Хакерська атака сталася в жовтні 2016 р. Хакери отримали імена, адреси електронної пошти та номери телефонів близько 57 млн користувачів і водіїв сервісу по всьому світу. Це величезна цифра, враховуючи кількість клієнтів по всьому світу. Також було викрадено приблизно 600 000 номерів водійських посвідчень.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Хакери, які в 2016 р. викрали дані 50 млн клієнтів і 7 млн водіїв Uber, діяли з Канади і США, повідомив в лютому цього року начальник служби інформаційної безпеки компанії Джон Флінн. Замість того, щоб проінформувати користувачів про витік і звернутися в правоохоронні органи, компанія виплатила хакерам $100 000 в якості викупу за вкрадені дані. Тепер же компанія поплатитися за своє нахабство.

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в