Магазин мобільних додатків для iPhone AppStore відмовляється розміщувати мобільний додаток, здатний верифікувати біометричні дані користувачів для отримання банківських послуг. Таким чином власники iPhone можуть залишитися без банківських карт в майбутньому.

Розробку додатка, який дозволить віддалено підтверджувати особу клієнта банку через аналіз його зображення і зразка голосу, веде “Ростелеком”. Повідомляється, що реліз програми попередньо запланований на середину жовтня, проте Apple не планує робити реліз програми в своєму інтернет-магазині.

“Додаток захищено криптографією, тобто Apple і Google мають дати згоду на впровадження “чорного ящика” в свої магазини додатків. І якщо від Google така згода отримана, то з Apple переговори все ще тривають”, — розповів експерт, близький до “Ростелекому”.

Якщо переговори з магазином додатків Apple не увінчаються успіхом, власники iPhone не зможуть пройти верифікацію через мобільні пристрої, щоб отримувати банківські послуги, для яких потрібні біометричні дані зі свого смартфона. Подивимося, що з цього вийде.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Швидше за все, Apple не довіряє розробці російською владою, у зв'язку з чим не хоче підставляти користувачів, які можуть від цього постраждати. Кількість витоків інформації у великих компаній зростає з кожним днем, тому Apple як ніколи турбується про особистої інформації своїх користувачів, особливо, коли це стосується банківських послуг.

Нагадаємо, що на підході сама очікувана новинка світу телефонії. Як давно ми чуємо про нестачі оперативної пам'яті в мобільних телефонах? Тепер же про це доведеться забути раз і назавжди.


Як повідомляв портал Знай.uа, новий смартфон Huawei може виявитися родоначальником нового прориву в мобільних гаджетах. У Honor Magic 2 можуть використовувати технологію акумуляторів на основі графену, що помітно покращить характеристики смартфона.


Також портал Знай.uа писав, що компанія Google подала заявку на патент, що описує оптичну систему для окулярів доповненої реальності. На відміну від існуючих очок AR, для нової розробки не потрібні датчики та інші електронні пристрої.