Дослідник в області кібербезпеки Лукас Стефанко (Lukas Stefanko) виявив, що додаток QRecorder, призначене для запису телефонних розмов, крав гроші з рахунків користувачів. Як виявилося, це хакерська програма, яка окрім запису телефонних розмов мала доступ практично до всієї інформації, яка була на смартфоні. Його розслідування опубліковано на сайті BleepingComputer.

Програма сканувала мобільний пристрій і відстежувала банківські програми. Шахрайське ПЗ було влаштовано таким чином, щоб кожен раз при спробі скористатися мобільним банком користувач вводив всі дані в фішингову заглушку. Іншими словами, додаток отримав всі паролі та інші дані банківських карт. Вся інформація про рахунок автоматично потрапляла до зловмисників. Крім цього, вірус перехоплював текстові повідомлення з паролями двофакторної аутентифікації, і моментально відправляв шахраям, які вже давно слідкували за власником смартфона.

Інженер Стефанко заявив, що програма справно виконувала всі заявлені функції, тому не викликала підозри у юзерів. Однак нові користувачі Android можуть не запідозрити незаконних дій, коли програма запитує доступ до різних програм, які ніяк не пов'язані з діяльністю програми. Вона поширювалася через магазин Google Play і була куплена більше десяти тисяч разів. Відомо про кілька жертви вірусу: кіберзлочинці зуміли дістати з їх рахунків тисячі євро.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що на підході сама очікувана новинка світу телефонії. Як давно ми чуємо про нестачі оперативної пам'яті в мобільних телефонах? Тепер же про це доведеться забути раз і назавжди.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий смартфон Huawei може виявитися родоначальником нового прориву в мобільних гаджетах. У Honor Magic 2 можуть використовувати технологію акумуляторів на основі графену, що помітно покращить характеристики смартфона.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google подала заявку на патент, що описує оптичну систему для окулярів доповненої реальності. На відміну від існуючих очок AR, для нової розробки не потрібні датчики та інші електронні пристрої.