Тайваньский хакер-самоучка Чанг Чі-Юн (Chang Chi-yuan), який вишукує недоліки програм в обмін на гроші, заявив, що у прямому ефірі видалить сторінку самого Марка Цукерберга з соціальної мережі Facebook.

Чи-Юн повідомив, що буде зламувати акаунт мільярдера 30 вересня о 18:00 за місцевим часом (о 13:00 за Києвом). Про це пише Bloomberg.

"Буду транслювати видалення сторінки Марка Цукерберга в Facebook. Заплановано пряму трансляцію", - написав зломщик у себе на Facebook.

Чанг Чі-Юань має більше 30 тисяч підписників на Facebook. Фоловери жваво відреагували на таку заяву, пост отримав тисячі лайків і сотні схвальних коментарів. Однак, багато хто написав, що не вірить в успіх такої затії, оскільки Чанг попередив про це Цукерберга, і радять хакеру "зупинити цю дурницю".

В той же час, в самій компанії Facebook ніяк не прокоментували заяву хакера і не відповіли на запит журналістів з цього приводу. Компанія зараз знаходиться під прицілом ЗМІ через цілия ряд питань, пов'язаних з приватністю, втручання у вибори і розпалювання ворожнечі, а також може мати проблеми через власну кібербезпеку.

Варто зазначити, що Чанг Чі-Юань живе з того, що займається пошуком вразливостей у різноманітному програмному забезпеченні та на корпоративних сайтах, а потім передає їх власникам за нагороду. Він став відомим у себе в країні після того, як на нього подала до суду місцева автобусна компанія. Хлопець зламав систему придбання квитків на громадський транспорт і придбав купон за один тайваньський долар.

"Я не хочу бути справжнім хакером, я взагалі не хочу бути хакером. Я просто нудьгував і почав займатись цим, щоб трохи заробити", - написав Чанг в одному з постів.

Нагадаємо, через критичну уразливість сервісу Facebook попередила 50 млн користувачів про можливий злом їхніх акаунтів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Facebook зникли сотні акаунтів, пов'язаних з Росією.

Також "Знай.ua" писав, Facebook більше року в центрі уваги всього світу через ряд гучних скандалів, це позначилося на акціях корпорації.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще