В популярному месенджері Telegram виявили витік даних. Тепер же при відеовиклику іншому користувачеві мережі з допомогою ПК, стає доступною IP-адреса. Причина — неможливість відключення спеціального виклику. Компанія, що володіє соцмережею намагається виправити це, враховуючи те, що 2 жовтня десктопна версія Telegram отримала велике оновлення.

Як повідомляє Engadget, можливість витоку даних виявив експерт з безпеки Dhiraj Mishra. Він виявив, що мобільні користувачі могли відмовитися від прямих зв'язків (так званих однорангових викликів), які розсекречують ip-адреса абонента і дозволяють визначити його місцезнаходження. У свою чергу користувачі пк-версії Telegram не мають такої можливості, що робить їх уразливими для шахраїв.

Повідомляється, що компанія виправила проблему у версії 1.3.17 beta і 1.4 Telegram, давши можливість відключати спеціальний виклик повністю або обмежити його певними контактами. Тепер же варто сподіватися, що це дійсно спрацює, так як цим месенджером користується понад 200 мільйонів користувачів в день. Експерту, знайшла лазівку в месенджері, виплатили дві тисячі євро премії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

На щастя, Telegram продовжує розвиватися, радуючи користувачів новими функціями і способами захисту.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.