Компанія Aeva, заснована колишніми співробітниками Apple, закрила інвестиційний раунд у розмірі $45 млн.

Наголошується, що ця компанія займається розробкою компактного лідара безпілотних автомобілів — він дозволить позбутися від дорогої системи датчиків для аналізу системою оточуючих дорожніх умов. Нова технологія дозволить поліпшити якість водіння безпілотних авто за рахунок іншого принципу розпізнавання об'єктів, який набагато дешевше існуючих аналогів.

За допомогою лидаров Aeva безпілотники зможуть бачити інших учасників руху і несподівані перешкоди на дорозі, а також вимірювати швидкість руху і відстань між іншими автомобілями. Лидар - це система, яка заснована на поглинанні й розсіюванні світла в оптично прозорому середовищі. Аналог ехо-локатора, однак покращений для блискавичної реакції на предмети.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Aeva використовує не звичайні імпульси лазерного випромінювання, як традиційні лидары. Замість них пристрій посилає безперервну хвилю імпульсів, які дозволяють системі обробляти сигнали — в режимі реального часу пристрій розпізнає відстань до об'єкта і передбачає, що відбудеться найближчим часом. Цілком можливо що Apple буде використовувати дану технологію для розробки власних безпілотників. Враховуючи дешевизну технології, авто від Apple стане відмінною альтернативою Tesla.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.