Технології настільки міцно увійшли в наше життя, що більшість з нас не навіть мислять свого існування без комп'ютера, телефону, Інтернету та інших сучасних винаходів. Безсумнівно, розвиток технологій полегшує життя людини, робить її більш комфортною і простою.

Нові технології стають все більш значущою перетворюючої силою. Сучасний світ сьогодні ґрунтується на швидкому освоєнні нових ідей, прискореної обробці інформації та застосуванні нових знань у всіх сферах життєдіяльності людини.

Однією з таких ультрасучасних програма стала концепція «Smart city», яка сьогодні є найбільш прогресивним способом розвитку міського простору в усьому світі.

В кожному куточку планети міста інтенсивно розвиваються і оновлюють свою інфраструктуру. Найбільш яскраві приклади поновлюваних джерел енергії можна побачити у Амстердамі та Токіо. Краща швидкість Інтернету, найбільш доступний Wi-Fi в міській інфраструктурі і високий рівень безпеки - в Стокгольмі, Нью-Йорку і Лондоні. Розвинена мережа громадського транспорту та розумні паркінги знаходяться в Парижі і Сан-Франциско.

«Розумне місто передбачає використання цифрових технологій, які надають доступ до різних показників в місті». Головний тренд в удосконаленні міста - використання Big Data. Завдяки постійному моніторингу влада ідентифікує проблемні зони, а потім бачить можливості поліпшення умов існування в місті і підвищення комфорту життя усіх жителів» - Ярослава Бойко – співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Чи варто уточнювати, що на сьогоднішній день глобальна мета Києва - стати в один ряд з найбільш технологічно розвиненими містами світу? Саме в зв'язку з цим в столиці пройде одна з головних подій Східної Європи, присвячене популяризації впровадження інноваційних рішень в мегаполісах.

Отож, Kyiv Smart City організовує Kyiv Smart City Forum 2018, щоб просувати використання сучасних smart-технологій в міській інфраструктурі.
31 жовтня в КВЦ «Парковий» ми обговоримо головні принципи побудови розумного міського середовища, об'єднаємо всіх, хто працює над розвитком міста і використовує для цього онлайн-інструменти і інтелектуальні системи. Програма форуму складається з шести секцій і виступів в форматі short talks. Основна тематика: Smart City, Smart Mobility, Smart Building, електронна демократія і блокчейн-технології, креативна економіка та освіта, екологія та енергоефективність.

Цього року форум стане комунікаційною платформою для понад 1000 гостей. Більше 50 спікерів будуть ділитися досвідом впровадження технологій для розвитку безпечного і комфортного міського простору.

Серед гостей будуть і представники міської влади, посольств і ЗМІ, інфраструктурні експерти, урбаністи, архітектори, екологи, а також представники бізнесу, громадських організацій та міжнародних фондів.

Захід офіційно відкриють голова Київської міської державної адміністрації - Віталій Кличко, і співкоординатори ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров і Ярослава Бойко. Для панельних виступів і дискусій запрошені кращі міжнародні та українські експерти, які працюють з тематикою розумних міст:

* Мохаммед Мезгані - генеральний секретар Міжнародного союзу громадського транспорту з Бельгії,

* Хеннінг Мейер - старший науковий співробітник лондонської Школи економіки і політичних наук,

* Марлоус Помпеї - керівник Blockchain-проектів в Уряді Нідерландів,

* Давид Ар'є - засновник і генеральний директор компанії Transfotech Ltd в Ізраїлі та інші.

Квитки можна придбати за посиланням.