У вівторок, 2 жовтня, компанія Google анонсувала старт нового сервісу Project Stream, який дозволить користувачам браузера Chrome грати в повноцінні відеоігри.

Уточнимо, що сервіс Project Stream представляє собою службу потокової передачі зображення відеоігор, у дусі сервісів PS Now, Steam Link, Moonlight або NVIDIA Streamer Service.

Компанія підкреслює, що це не сервіс трансляції геймплею, по типу Twitch, а повноцінний стрімінговий сервіс, де можна грати у відеоігри не встановлюючи їх на свій комп'ютер (обсяг деяких досягає 100 ГБ). Так, обробка графіки і фізики відбувається на серверах Google, а гравець через мережу отримує картинку і керує грою безпосередньо від браузера. Це означає, що гра запуститься навіть на бюджетному ноутбуці, що нездатний запускати "важкі" відеоігри.

Google наочно продемонструвала, як працює сервіс на прикладі популярної гри Assassin's Creed: Odyssey, яка надійде в продаж вже в цю п'ятницю. Весь геймплей транслюється через мережу, а не програється з жорсткого диска комп'ютера, при цьому якість графіки майже не страждає.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Головна умова для сервісу – наявність хорошого інтернет-з'єднання, тому що через низьку швидкість гравець може відчути затримку в зворотному зв'язку з грою, а графіка буде сильно спотворюватися, що негативно позначиться на враження від ігрового процесу.

Наголошується, що Project Stream стартує в Сполучених Штатах вже 5 жовтня, але в тестовому режимі. Компанія радить використовувати широкосмугове інтернет-з'єднання зі швидкістю щонайменше 25 Мбіт/с (для Full HD графіки). При цьому про ціну щомісячної підписки у Google поки ще нічого не повідомили.

Примітно, що експерти пророкують у майбутньому відсутність потреби в ігрових приставках або ігрових комп'ютерах, оскільки через 5-7 років весь геймінг перейде в "хмари". Зовсім скоро всі ігри будуть запускатися з будь-якого пристрою з доступом в інтернет, впевнені фахівці.

Нагадаємо, що експерти у сфері кібербезпеки нещодавно дізналися про зміни в політиці браузера Chrome, які погіршують приватність.

Як повідомляв портал Знай.uа, Google підготував пастку для користувачів браузера Chrome.

Також портал Знай.uа писав, як індійський хлопчик став керівником Google.