Не так давно британська компанія DeepMind, яка увійшла в 2014 році в Google представила нейронну мережу, здатну створювати тривимірні зображення на основі двовимірних. А в жовтні співробітники DeepMind перевершили самі себе і створили нейромережу BigGAN для генерації зображень природи, тварин і предметів, які складно відрізнити від справжніх знімків.

Дана технологія заснована на генеративно-змагальній нейромережі за типом інших проектів по створенню штучних зображень. Як відомо, така нейромережа складається з двох частин: генератора і дискримінатора. Перша створює зображення, а друга аналізує їх схожість зі зразками ідеального результату.

«У цій роботі ми хотіли стерти межу між зображеннями, створеними ШІ, і фотографіями з реального світу. Ми виявили, що для цього достатньо вже існуючих методів генерації», - розповіли розробники.

Зазначимо, що DeepMind використовувала різні набори зображень для того, щоб навчити BigGAN створювати фотографії метеликів, собак і їжі. Спочатку для навчання використовувалася база ImageNet, а потім — більш масштабний набір JFT-300M з 300 мільйонів зображень, розділених на 18 тисяч категорій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Загалом штучний інтелект BigGAN навчали 2 дні. Для цього співробітникам компанії знадобилося 128 тензорних процесорів Google, розроблених спеціально для машинного навчання. Варто уточнити, що в розробці нейромережі також брали участь професори з шотландського Університету Хериота-Уатта.

Нагадаємо, що кандидатом на пост мера в японському місті Тама вперше в історії став робот.

Як повідомляв портал Знай.uа, на аукціон christie's виставлять "Портрет Едмонда де Беламі", який був створений ШІ-алгоритмом. Цей алгоритм був розроблений французьким колективом The Obvious.

Також портал Знай.uа писав, австралійські інженери представили комп'ютерну програму, яка здатна визначити дату смерті людини.