Керівництво соціальної мережі Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про неповнолітніх дітей за допомогою використання мобільного додатку Messenger Kids. Про це повідомили представники Коаліції груп по захисту прав дітей і споживачів США.

Найбільшу соцмережу звинуватили в тому, що вона збирає дані про дітей в цілях таргетингової реклами. Згідно з думкою позивачів, Facebook збираються ділитися даними про дітей з третіми особами, які і будуть відповідати за рекламу в Facebook.

Зокрема, претензії правозахисників спрямовані проти використання програми Messenger Kids. Наголошується, що це додаток порушує Закон про конфіденційність дітей в Інтернеті (COPPA), тому що не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання програми, насправді є його опікуном. До того ж, варто відзначити, що категорично заборонено збирати дані про дітей віком до 14 років, з метою створення таргетингової реклами.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Позивачки звинувачують Facebook в тому, що керівництво компанії намагається заволодіти увагою дітей від 5 років, тоді як у світі проведено багато досліджень, які свідчать про глобальну залежність від Інтернету серед неповнолітніх. До того, таким чином корпорація привчає дітей до реклами, враховуючи, що недосвідченість неповнолітніх користувачів мережі дозволяє третім особам заробляти на наївності.

Нагадаємо, що 2 жовтня в іспанській провінції Кадіс представили перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop. Розробкою цієї капсули займалася компанія Carbures. Відзначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тонн власної ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа, винахідник сучасного інтернету Тімоті Бернерс-Лі (Timothy Berners-Lee) презентував нову альтернативну платформу Inrupt. В рамках цього проекту створені програми, які дозволять юзерам самостійно зберігати свої дані.

Знай.uа писав, що Samsung останнім часом часто розчаровує своїх користувачів неякісною технікою. Приміром, Galaxy Note 7, який постійно вибухав із-за неякісного акумулятора. Після цього смартфон цієї моделі заборонили возити з собою в літаку.