1. Використання VPN. Досить поширений, але дієвий метод шифрування підключення, який дозволить приховати практично всю інформацію про користувача. До того ж, користувачі мережі ніколи не дізнаються, з якої точки світу ви зайшли в інтернет.

2. Безпечне програмне забезпечення. Варто взяти на озброєння тільки ліцензовані програми, і включати систему захисту на максимум в режимі реального часу.

3. Файлообмінники і торренти. Інші користувачі треккера можуть проникнути у ваш ПК віддалено.

4. Налаштування акаунтів. Враховуючи появу постійних витоків із соцмереж, час захистити свій аккаунт різними паролями.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

5. Управління паролями. З першого погляду тривіальний, але, на ділі, один з найбільш ефективних методів захисту. Варто мати абсолютно різні паролі для кожного облікового запису.

6. Відключення геолокаціі і історії пошуку Google. Користувачі часто ігнорують одні з найбільш простих і надійних додаткових методів безпеки. Деякі програми ґрунтуються на вашій місцевості. Їх також необхідно відключити.

7. Моніторинг даркнета. Однією з перших превентивних заходів захисту вашої інформації може стати аналіз середовища проживання хакерів - вищезазначеного даркнета. Можна дізнатися, чи не продають ваші особисті дані на хакерських форумах.

8. Оновлення. Нудно і банально, але так, оновлення ПО дійсно може підвищити рівень вашої безпеки. З кожним днем системи поліпшуються, і це тільки нам на руку.

9. Фільтрація інформації. Не забувайте і контролювати, яку інформацію про себе ви зберігаєте в мережі. Іноді, користувачі не помічають, що самостійно діляться досить конфіденційними даними і самі стають приманкою для хакерів.

10. Заклейка веб-камери. Ну і останній, швидше жартівливий спосіб - заклеїти або обмежити видимість вашої веб-камери. Це варто зробити одразу після покупки ноутбука або комп'ютера.

Нагадаємо, що 2 жовтня в іспанській провінції Кадіс представили перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop. Розробкою цієї капсули займалася компанія Carbures. Відзначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тонн власної ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа, винахідник сучасного інтернету Тімоті Бернерс-Лі (Timothy Berners-Lee) презентував нову альтернативну платформу Inrupt. В рамках цього проекту створені програми, які дозволять юзерам самостійно зберігати свої дані.

Знай.uа писав, що Samsung останнім часом часто розчаровує своїх користувачів неякісною технікою. Приміром, Galaxy Note 7, який постійно вибухав із-за неякісного акумулятора. Після цього смартфон цієї моделі заборонили возити з собою в літаку.